6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăMarcel Vela: „PSD a stabilit amenda minimă la 10.000 lei, noi la...

Marcel Vela: „PSD a stabilit amenda minimă la 10.000 lei, noi la 2.000 lei ”

Valoarea amenzilor date celor care zădărnicesc combaterea bolilor era mult mai mare pe vremea Guvernării PSD dar Avocatul Poporului nu a reacționat, a spus Marcel Vela, ministrul de Interne, după ce a inaugurat sâmbătă o unitate mobilă de 12 paturi de terapie intensivă montată în curtea Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.

”Am fost acuzaţi că am dat amenzi. În 2019 o Hotărâre de Guvern semnată de domnul Fifor ca ministru de Interne şi doamna Pintea ca ministru al Sănătăţii, a stabilit amenda minimă la fapte care zădărnicesc combaterea bolilor la 10.000 de lei şi maxim 20.000 de lei şi noi am coborât la 2000 de lei minim. Toată lumea a sărit, cum să dea cineva 2000 de lei pe amendă? Am făcut bine să scădem, puteam să dăm 10.000 lei şi să spunem că era stabilit de domnul Fifor de la PSD. De sumă s-a vorbit într-un mod spectaculos, dar nimeni nu a spus că PSD a vrut să ia 10.000 de lei.”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul de interne îi sfătuiește pe cei care nu cred în existența Covid-19 să-i întrebe pe medicii din prima linie cu ce se confruntă în ultimele luni și să vorbească inclusiv cu persoane care au trecut prin infecție și s-au vindecat, pentru a afla ce experiențe neplăcute au avut aceștia pe paturile de spital.

„Viaţa bate orice teorie şi dilmele ce le au unii în cap. După cum vedeţi, astăzi (n.red. sâmbătă) s-a înregistrat un număr record de cazuri şi îi rog pe aceşti cavaleri ai coronavirusului, să meargă la familiile care sunt într-o situaţie tragică şi au pierdut pe cineva drag. Vă rog să mă credeţi că situaţia este dramatică, acest virus există, este un duşman care nu distinge între bărbaţi şi femei, între tineri şi bătrâni, cu atât mai mult între membri unui partid sau altul.”, a mai spus ministrul de Interne.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă