Maia Sandu, convorbire telefonică, FOTO: Facebook

Situație serioasă în Republica Moldova. Se cere ajutorul președintelui Parlamentului European

Președintele Republicii Moldova a vorbit la telefon cu Președintele Parlamentului European despre Curtea Constituțională.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 26.04.2021 - 20:19

  Discuția a avut loc în contextul în care instanța ar fi supusă unor presiuni din partea politicienilor de opoziție.

Președintele Maia Sandu a dezvăluit faptul că discuția cu președintele Parlamentului European a vizat independența Curții Constituționale din Republica Moldova.

Sandu i-a vorbit liderului european despre subminarea ordinii constituționale din Republica Moldova și a anunțat că va continu să facă reforme.

„Am avut o discuție telefonică cu Președintele Parlamentului European, David Sassoli. Am vorbit despre ultimele evoluții politice și acțiunile unor deputați de subminare a ordinii constituționale din Republica Moldova. Domnul Sassoli și-a exprimat convingerea că independența Curții Constituționale trebuie respectată de toate forțele politice. Domnul Sassoli ne-a asigurat de sprijinul continuu al Parlamentului European pentru agenda de reforme și parcursul democratic al țării noastre”, a anunțat Maia Sandu pe Facebook.

Zilele trecute, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că Parlamentul poate fi dizolvat deoarece a ratat două șanse de învestire a unui nou guvern. Totuși, măsura nu poate fi pusă în aplicare deoarece la finalul lunii martie reprezentanții opoziției au reușit să instituie stare de urgență pentru o perioadă de două luni. În timpul stării de urgență, Parlamentul nu poate fi dizolvat.

Comentarii