31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăPoliticăSituație serioasă în Republica Moldova. Se cere ajutorul președintelui Parlamentului European

Situație serioasă în Republica Moldova. Se cere ajutorul președintelui Parlamentului European

  Discuția a avut loc în contextul în care instanța ar fi supusă unor presiuni din partea politicienilor de opoziție.

Președintele Maia Sandu a dezvăluit faptul că discuția cu președintele Parlamentului European a vizat independența Curții Constituționale din Republica Moldova.

Sandu i-a vorbit liderului european despre subminarea ordinii constituționale din Republica Moldova și a anunțat că va continu să facă reforme.

„Am avut o discuție telefonică cu Președintele Parlamentului European, David Sassoli. Am vorbit despre ultimele evoluții politice și acțiunile unor deputați de subminare a ordinii constituționale din Republica Moldova. Domnul Sassoli și-a exprimat convingerea că independența Curții Constituționale trebuie respectată de toate forțele politice. Domnul Sassoli ne-a asigurat de sprijinul continuu al Parlamentului European pentru agenda de reforme și parcursul democratic al țării noastre”, a anunțat Maia Sandu pe Facebook.

Zilele trecute, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că Parlamentul poate fi dizolvat deoarece a ratat două șanse de învestire a unui nou guvern. Totuși, măsura nu poate fi pusă în aplicare deoarece la finalul lunii martie reprezentanții opoziției au reușit să instituie stare de urgență pentru o perioadă de două luni. În timpul stării de urgență, Parlamentul nu poate fi dizolvat.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă