12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăLupta împotriva violenței domestice ajunge în Parlament

Lupta împotriva violenței domestice ajunge în Parlament

Invitația a fost trimisă în cadrul celor #16ziledeactivism împotriva violenței asupra femeilor, din comunitate făcând parte un grup de învingătoare ale violenței domestice. Sunt femei care au avut curajul să se desprindă din relații abuzive și au fost prezente în plenul Camerei Deputaților, unde s-au întâlnit cu președinta Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru a-și împărtăși poveștile.

Totodată, învingătoarele au prezentat spețe variate din aplicarea legislației privind prevenirea și combaterea violenței domestice și a celei conexe, solicitând susținerea Comisiei pentru efectuarea de modificări legislative în sprijinul victimelor violenței și ale familiilor acestora. 

Respectarea drepturilor femeilor este un angajament asumat prin Constituţie şi legislaţia secundară, iar în 2016 România a ratificat Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice (Convenţia de la Istanbul).

Campania #ȘiEuReușesc este un proiect inițiat de A.L.E.G. ce propune o soluție la violența domestică, centrată pe exemplele pozitive – poveștile femeilor care au reușit să rupă cercul violenței domestice. Pe termen lung, #SiEuReusesc își propune să creeze comunități de învingătoare în cât mai multe orașe din România pentru ca victimele violenței domestice să aibă un sprijin real.

A.L.E.G. este o organizație neguvernamentală activă din 2004 în domeniul combaterii și prevenirii violenței împotriva femeii și promovării egalității de gen, ce oferă servicii specializate de informare și consiliere pentru victimele violenței și copiii lor.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă