19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăLudovic Orban – prima opțiune a românilor pentru viitorul președinte

Ludovic Orban – prima opțiune a românilor pentru viitorul președinte

Dan Barna ar aduna doar 11.96 %, iar Dacian Cioloş 8.23 %. Ce se poate vedea din studiul intrat în posesia România liberă e că în cazul în care unul dintre cei doi candidați ai USR-PLUS ar renunța, cel rămas în cursă ar putea obține suficiente voturi pentru a juca finala cu Ludovic Orban.

PNL conduce topul încrederii populației cu 23,25%. PSD e la mica distanță: 21,91 %, iar AUR cu 15,41 %.

PMP și Pro România nu ar intra în Parlament, având 4.69 %, respective 4.21 %

Sondajul INSOMAR a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.
Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.

Ludovic Orban are cea mai îndelungată carieră politică dintre toți ceilalți prezumtivi candidați. În toamnă va avea loc Congresul PNL, unde se va decide viitorul său politic. Încă nu s-a anunțat niciun competitor din interior. 

Tabăra adversă, formată în jurul cuplului Lucian Isar și Alina Gorghiu, cu ținte financiare precise, încearcă să0l convingă pe  Florin Cîțu să candideze la Congres. Au angajat deja o firmă care să îl umanizeze pe premier. Mai multe publicații “l-au surprins” (vorba vine) mergând pe jos, fără gardă de corp.

Conform unei anchete a Realității Plus, Lucian Isar conduce Ministerul de Finanțe, nu Daniel Nazare, considerat un joly-joker.

Lucian Isar a fost plantat de către Florin Cîțu ca reprezentant al României la BERD, dar el e toată ziua în biroul primului ministru, de zic unii că ideile sale guvernează țara.

O informație apărută pe surse relevă că urmează un nou atac userist la adresa premierului.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă