Orban pare și el surprins de rezultatul cercetării sociologice

Ludovic Orban – prima opțiune a românilor pentru viitorul președinte

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, Ludovic Orban ar capitaliza 21,19 % din voturile românilor, fiind urmat de Marcel Ciolacu 20,10 % și surpriză George Simion cu 14,16 %, conform ultimelor date sociologice ale INSOMAR.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

07.05.2021 - 10:30

Dan Barna ar aduna doar 11.96 %, iar Dacian Cioloş 8.23 %. Ce se poate vedea din studiul intrat în posesia România liberă e că în cazul în care unul dintre cei doi candidați ai USR-PLUS ar renunța, cel rămas în cursă ar putea obține suficiente voturi pentru a juca finala cu Ludovic Orban.

PNL conduce topul încrederii populației cu 23,25%. PSD e la mica distanță: 21,91 %, iar AUR cu 15,41 %.

PMP și Pro România nu ar intra în Parlament, având 4.69 %, respective 4.21 %

Sondajul INSOMAR a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă.
Validarea eşantionlui s-a realizat pe baza ultimilor date INS.

Ludovic Orban are cea mai îndelungată carieră politică dintre toți ceilalți prezumtivi candidați. În toamnă va avea loc Congresul PNL, unde se va decide viitorul său politic. Încă nu s-a anunțat niciun competitor din interior. 

Tabăra adversă, formată în jurul cuplului Lucian Isar și Alina Gorghiu, cu ținte financiare precise, încearcă să0l convingă pe  Florin Cîțu să candideze la Congres. Au angajat deja o firmă care să îl umanizeze pe premier. Mai multe publicații "l-au surprins" (vorba vine) mergând pe jos, fără gardă de corp.

Conform unei anchete a Realității Plus, Lucian Isar conduce Ministerul de Finanțe, nu Daniel Nazare, considerat un joly-joker.

Lucian Isar a fost plantat de către Florin Cîțu ca reprezentant al României la BERD, dar el e toată ziua în biroul primului ministru, de zic unii că ideile sale guvernează țara.

O informație apărută pe surse relevă că urmează un nou atac userist la adresa premierului.

 

Comentarii