11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăPoliticăLiviu Dragnea: Legea prevenirii, o mai mare libertate pentru companii

Liviu Dragnea: Legea prevenirii, o mai mare libertate pentru companii

„Din acest moment, inspectorii instituţiilor statului cu atribuţii în control nu vor mai putea aplica amenzi în mod automat pentru o serie de aproximativ 400 de contravenţii din 71 de acte normative ce intră sub cupola Legii Prevenirii, ci vor fi obligaţi să aplice un plan de conformare cu o durată maximă de 90 zile, timp în care contribuabilii vor putea pune lucrurile în ordine, aşa cum prevede legea”, a scris Dragnea pe Facebook.

El a arătat că neregulile găsite şi îndreptate în timpul controlului nu vor fi trecute pe planul de conformare.

„Sunt convins că acest act normativ, pe care l-am promis în campania electorală, va da o mai mare libertate companiilor şi, în consecinţă, va conduce la dezvoltarea mediului de afaceri”, a mai scris Dragnea.

După ce a fost publicată în Monitorul Oficial legea Prevenirii nr. 270/2017, Guvernul a prezentat pe 25 ianuarie lista contravenţiilor pentru care este aplicabilă noua lege. Luni, 5 februarie, la 10 zile de la prezentarea legii, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Deşi lista contravenţiilor era inclusă pe site-ul Guvernului, pe data de 25 februarie, în hotărârea privind stabilirea contravenţiilor ce intră sub incidenţa legii prevenirii nr. 270/2017, precum şi modelul planului de remediere, prevederile abia astăzi sunt vizibile, odată publicate în Monitorul Oficial.

Principala schimbare pe care o aduce legea prevenţiei este că firmele vor putea fi ”iertate” de autorităţi după prima greşeală, pentru o serie de fapte contravenţionale, incluse în lista publicată astăzi în Monitorul Oficial. Firmele nu vor putea beneficia de această ”iertare” o dată la trei ani, şi vor avea o perioadă prestabilită pentru a se îndrepta şi a scăpa de sancţiuni.

Cele mai citite

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...
Ultima oră
Pe aceeași temă