28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăPoliticăLive UPDATE Rezultatele alegerilor locale din România

Live UPDATE Rezultatele alegerilor locale din România

Cetățenii României au votat, în ziua de 9 iunie 2024, pentru a-și alege noii primari, noii președinți de Consilii Județene, noii membri ai Consiliilor Locale și noii membri ai Consiliilor Județene.

În București s-a votat pentru primarul general, primarii celor șase sectoare, membrii Consiliului General și membrii celor șase Consilii Locale.

Secțiile de vot din România au fost deschise în ziua de 9 iunie între orele 7 – 22. În unele situații, din cauza aglomerației de la intrare, programul unor circumscripții a fost prelungit până la ora 23, pentru a permite accesul tuturor celor care încă doreau să voteze.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat o prezenţă la urne, la nivel național, pentru alegerile locale, de 49,95 la sută, în urma voturilor exprimate de peste nouă milioane de cetățeni români. Prezența românilor la alegerile europene a fost mai ridicată decât la alegerile locale, întrucât pentru alegerile europene au putut vota și acei români care nu se aflau în localitatea de reședință.

Municipiul București: Nicușor Dan (independent susținut de Alianța Dreapta Unită) a câștigat detașat funcția de primar general, pe locul al doilea plasându-se Gabriela Firea (PSD). Pe locul al treilea s-a plasat Cristian Popescu Piedone.

București – Sectorul 1: Clotilde Armand ar fi pierdut alegerile, cu un scor foarte strâns, în favoarea lui George Tuță, afirmă organizația PNL Sector 1.

București – Sectorul 3: Robert Sorin Negoiță (PSD), actualul primar, a câștigat detașat cel de-al doilea mandat.

București – Sectorul 4: Daniel Băluță (PSD) a câștigat detașat cel de-al doilea mandat de primar de sector.

București – Sectorul 5: Deputatul Vlad Popescu Piedone, fiul lui Cristian Popescu Piedone, a câștigat alegerile pentru funcția de primar de sector. Noul primar, Vlad Popescu Piedone, a fost susținut în campania electorală de partidul PUSL.

București – Sectorul 6: Actualul primar, Ciprian Ciucu (PNL), a câștigat cel de-al doilea mandat, obținând peste 71 la sută din voturile exprimate.

Brașov: George Scripcaru (PNL) a câștigat funcția de primar al municipiului, cu o mică diferență de voturi în fața primarului în funcție, Allen Coliban (USR).

Cluj-Napoca: Emil Boc (PNL) a câștigat cel de-al șaselea mandat de primar al municipiului, cu 48 la sută din voturile exprimate.

Constanța: Primarul în funcție, Vergil Chițac (PNL), a câștigat un nou mandat. Contracandidatul său, Stelian Ion (USR), a reclamat nereguli la secțiile de vot.

Craiova: Lia Olguța Vasilescu (PSD) a câștigat un nou mandat de primar, anunțând că filiala locală a PSD și-a îndeplinit obiectivul prevăzut pentru alegerile din 9 iunie 2024.

Câmpulung Muscel: Elena Lasconi (USR), actualul primar al orașului, a câștigat alegerile pentru un nou mandat.

Focșani: Primarul în funcție, Cristi Valentin Misăilă, membru PSD, a câștigat detașat în fața principalului contracandidat, reprezentant al PNL.

Iași: Actualul primar, Mihai Chirica (PNL), a câștigat alegerile pentru funcția de primar.

Ploiești: Mihai Polițeanu (deputat independent demisionat din USR) a anunțat că a fost ales în funcția de primar.

Timișoara: Dominic Fritz (USR) a câștigat un nou mandat de primar al municipiului.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

OUG ce aduce modificări Legii concediului paternal, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a promulgat OUG ce modifică Legea concediului paternal și decrete de pensionare a mai multor angajați din armată. Potrivit unui comunicat de...

Rusia – Ucraina, ziua 849: SUA permit Ucrainei să lovească în interiorul Rusiei cu armele trimise de ele

Ucraina poate folosi arme furnizate de SUA pentru a lovi în interiorul Rusiei, nu doar pe teritoriul rus din apropierea regiunii ucrainene Harkov, forţe...

Curse speciale pentru fanii naționalei României oferite de TAROM, pentru partida cu Slovacia

Compania aeriană TAROM a anunțat introducerea a două curse speciale dedicate suporterilor români care doresc să participe la meciul dintre România și Slovacia, programat...
Ultima oră
Pe aceeași temă