12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăPoliticăLiderii coaliției PSD - PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată...

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD – PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele de candidați pentru alegerile locale din 9 iunie 2024.

Una dintre temele complicate este dacă se vor impune liste comune de candidați ale PNL și PSD, în acele județe unde filialele locale încă n-au căzut de acord să colaboreze. Amintim că, în urma unor asemenea divergențe, conducerea centrală a PNL l-a demis pe șeful filialei PNL Timiș, întrucât liberalii din Timiș refuzau să-l susțină, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, pe Alfred Simonis (PSD).

Un alt subiect delicat se referă la Cătălin Cîrstoiu, care deocamdată este candidatul comun al PSD și PNL pentru funcția de primar general al Capitalei. După ce Cîrstoiu a fost desemnat oficial drept candidat la alegerile locale, împotriva acestuia au început să se vehiculeze acuzații legate de activitatea lui ca medic sau ca manager de spital. Pe de altă parte, în sondajele de opinie, Cîrstoiu apare abia pe locul al treilea în preferințele de vot ale bucureștenilor, după Popescu Piedone și Nicușor Dan. Din aceste motive, nu este exclusă o retragere a lui Cîrstoiu din poziția de candidat al alianței PSD – PNL.

Ședința coaliției PNL – PSD începe la ora 13.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă