16.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăPoliticăKlaus Iohannis, atac la Guvern la ambasada SUA

Klaus Iohannis, atac la Guvern la ambasada SUA

“Sunt convins că preşedinţia Consiliului UE va prezenta o oportunitate deosebită pentru promovarea parteneriatului transatlantic. Doresc să asigur partenrul nostru strategic că sunt ferm angajat ca ţara noastră să rămână acelaşi actor implicat, responsabil şi stabil. Cooperarea dintre România şi SUA în plan politic, military şi de Securitate au ajuns la un nivel exceptional. Încurajem consolidarea dimesniunii economice, inclusiv prin investiţii, în domenii precum cel energetic, însă ca acest obiectiv să fie posibil, avem nevoie de stabilitate, predictibilitate, un sistem de justiţiei puternic, independent, o guvernare transparentă şi responsabilă care chiar respect statul de drept. Toate acestea nu reprezintă o opţiune ci singura cale pentru o Românie puternică, un partener strategic. Veţi găsi mereu în România un aliat, un partener şi un prieten pe care vă puteţi baza”, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis a adăugat că democraţia nu este ceva ce trebuie tratată ca şi cum ar fi un dat.

“Istoria României şi prin ne reaminteşte constant că democraţia nu trebuie luată drept un dat garantat. Poate aceasta e cea mai mare lecţie pe care trebuie să ne-o însuşim acum, la 100 de ani de prietenie cu SUA. Democraţia trebuie apărată consolidate în fiecare zi cu toată determinare, în Europa, România şi toate colţurile lumii”, a completat şeful statului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi premierul Viorica Dăncilă nu au participat la recepţia organizată, vineri seara, de ambasada SUA cu ocazia celei de-a 242-a aniversări a Zilei Independenţei. Printre politicienii prezenţi se află Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, Alina Gorghiu, Meleşcanu, Ecaterina Andronescu, Fifor, Cimpeanu, Remus Procopie, Raed Arafat, Cristian Diaconescu. La eveniment este şi şeful SRI, Eduard Hellvig.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă