13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăKelemen Hunor: Este nevoie de viziune și strategie de dezvoltare durabilă

Kelemen Hunor: Este nevoie de viziune și strategie de dezvoltare durabilă

„Avem o lipsă de viziune în ceea ce privește domeniile prioritare de dezvoltare ale țării. Acomodarea la situații pe termen scurt nu dă rezultate pe termen mediu și lung, de aceea este nevoie de viziune și strategie de dezvoltare durabilă. Trebuie avută în vedere importanța legăturii între dezvoltarea învățământului dual și a școlilor profesionale coroborată cu nevoile mediului de afaceri. Felicit inițiatorii “Pactului pentru Muncă” și mă alătur demersului pentru a crea, la nivel național, un consens economic și politic care să promoveze măsuri de flexibilizare și dezvoltare a pieței muncii în concordanță cu un sistem educațional funcțional ancorat la realitățile economice.”, este de părere Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a întărit ideea unui consens politic, la nivel național, în ceea ce privește proiectul Pactul pentru Muncă și domeniile prioritare pentru România: învățământ, piața muncii, fiscalitate și a salutat inițiativa reprezentanților “Pactului pentru Muncă”, menționând importanța corelării pieței muncii cu sistemul educațional.

Întâlnirea cu UDMR face parte din seria consultărilor membrilor Pactului pentru Muncă, cu reprezentanții tuturor partidelor politice pentru agrearea măsurilor propuse în cadrul proiectului „Pactul pentru Muncă” și crearea unui consens politic, pe plan național, astfel încât aceste măsuri să fie susținute, implementate și adoptate la nivel guvernamental.

În săptămânile următoare sunt programate noi consultări cu partidele politice, astfel încât până la finalul lunii noiembrie, documentul să fie însușit și agreat de reprezentanții acestora, urmând a fi prezentat, ulterior, Administrației Prezidențiale.

Pactul pentru Muncă reprezintă o inițiativă demarată în anul 2019 de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) împreună cu Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG).

Din anul 2020 s-au alăturat, în calitate de parteneri strategici, Confederația Patronală CONCORDIA și Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Ulterior, pe parcursul proiectului s-au alăturat Confederația Patronală din Industria Română (CONPIROM), Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA), Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA), Eurolines Romania Group, Academia de Studii Economice din București (ASE), Universitatea București și SCA Magda Volonciu și Asociații.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă