Iulian Iancu îl dă în judecată pe Ludovic Orban

Avocații lui Iulian Iancu cer judecătorilor de la Tribunalul București să constate că afirmațiile președintelui PNL, Ludovic Orban au avut caracter denigrator

Cristi Ciuperca 0 comentarii

Actualizat: 26.02.2018 - 13:04

Deputatul PSD Iulian Iancu l-a dat în judecată la Tribunalul București pe președintele PNL, Ludovic Orban după ce liderul liberalilor l-a acuzat pe parlamentarul social-democrat că ar reprezenta interesele Rusiei și, automat, a companiei Gazprom în România.

Cererea de chemare în judecată a fost depusă pe 22 ianuarie iar până în prezent magistrații nu au fixat un prim termen al procesului. Avocații lui Iancu cer judecătorilor să constate că susținerile lui Ludovic Orban despre clientul lor au avut caracter denigrator.

”Or, în condițiile actuale politico-economice, militare și geostrategice, se poate constata fără nici un dubiu că afirmațiile denigratoare ale domnului Ludovic Orban au afectat în mod grav și ireparabil onoarea, reputația și imaginea domnului Iulian Iancu. A afirma, în anul 2017, despre un politician din România că este omul Gazprom, omul rușilor, reprezintă o încercare de a compromite credibilitatea, demnitatea, respectiv valorile etice și morale ale persoanei vizate de astfel de acuzații, fiind binecunoscute sensibilitățile societății românești/popoarelor europene/tărilor membre N.A.T.O vizavi de orice legături politice, de afaceri ori de interese cu Federația Rusă (țară aflată sub imperiul sancțiunilor economico-financiare impuse de către S.U.A și U.E. ca urmare a anexării regiunii Crimeea din Ucraina în anul 2014, și, în plus, fiind un stat perceput și tratat drept competitor economic și militar al țărilor din blocul U.E. și, în special, adversar al Statelor Unite al Americii, țară cu care noi avem un parteneriat militar strategic semnat și ratificat, pe teritoriul țării noastre existând baze militare S.U.A., precum și un Scut Antirachetă aflat sub egida N.A.T.O.)”, susțin avocații de la Motorga, Cănureci și Asociații, firma de avocatură care îl reprezintă pe Iulian Iancu.

Apărătorii lui Iulian Iancu arată că, de fapt, Ludovic Orban l-a acuzat indirect pe parlamentarul PSD de trădare.

”Mai mult decât atât, în încercarea de a compromite onoarea, reputația și imaginea clientului nostru în România și în fața partenerilor noștri externi, domnul Ludovic Orban, prin susținerile că domnul Iulian Iancu ar fi omul Gazprom, omul rușilor, aduce niște acuzații care sunt de natură extrem de gravă, faptele semnalate în cuprinsul acestora fiind susceptibile să contureze întrunirea elementelor constitutive ale infracțiunii de trădare,  faptă penală prevăzută și pedepsită de art. 394 Cod Penal, fiind vorba practic despre o acuzație, indirectă, de săvârșire a infracțiunii de trădare”, susțin avocații lui Iulian Iancu.

Comentarii