Iordache: Protestul magistraţilor pe tema OUG 7 nu este corect, pentru că prejudiciază cetăţenii

Protestul magistraţilor pe tema OUG privind legile justiţiei nu este corect, pentru că prejudiciază cetăţenii, declară la RFI deputatul PSD Florin Iordache.

Share

Rl online 0 comentarii

26.02.2019 - 11:46

El crede că premierul Viorica Dăncilă a procedat corect când a lansat un dialog cu magistraţii şi consideră că a fost o greşeală că Ministerul Justiţiei nu a avut consultări mai ample cu aceştia înaintea adoptării OUG 7.

„Foarte bine a procedat doamna prim-ministru Viorica Dăncilă că a iniţiat un dialog şi, în urma acestui dialog, am înţeles că va fi eliminată această prevedere care generic nu mai vorbea de o separare a carierelor”, a spus Iordache.
 
Întrebat dacă dialogul nu ar fi trebuit iniţiat înaintea adoptării OUG 7, nu după, deputatul PSD a răspuns: ”Dialogul foarte bun pe care l-a iniţiat doamna premier Viorica Dăncilă a fost să detensioneze şi să ia pulsul. Ca o greşeală o văd eu, cred că trebuiau consultări mai ample şi mai transparente înainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justiţiei. Foarte bine a procedat Viorica Dăncilă, dumneaei a fost plecată din ţară în ultimele zile, a fost în Spania, a iniţiat acest dialog, tocmai pentru a detensiona situaţia şi a găsi cele mai bine soluţii”.
 
Florin Iordache consideră că magistraţii nu mai au motive de nemulţumire, după modificarea OUG 7, anunţată luni seară de ministrul Tudorel Toader: ”A prejudicia cetăţenii, că până la urmă şi magistraţii sunt în slujba cetăţeanului şi a prejudicia fie prin tergiversarea şedinţelor de judecată, fie prin neprezentarea la parchete şi cetăţenii să fie prejudiciaţi nu mi se pare corect”.
 
Atenţionat că modificările anunţate luni seară de Tudorel Toader nu i-au mulţumit pe magistraţi, deputatul PSD a replicat: ”Păi, staţi puţin, ce nu mulţumeşte? Nu mulţumeşte faptul că separarea carierelor, că de fapt asta, probabil că au alte lucruri ascunse pe care nu le afirmă. Dacă separarea carierelor pe care au clamat-o a fost eliminată şi judecătorii nu mai pot intra în corpul procurorilor şi invers, această chestiune a fost eliminată, despre ce discutăm? (...) Aştept şi eu forma finală, ca să discutăm aplicat, dar dacă articolele care au deranjat vor fi eliminate, pentru ce protestează?”.

Comentarii