Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iohannis: Marea Neagră este pe agenda NATO constant

Preşedintele Klaus Iohannis a spus vineri că regiunea Mării Negre reprezintă o preocupare importantă pentru NATO, aflându-se constant în pe agenda discuţiilor organizaţiei. Iohannis a afirmat că există abordări dedicate aceste regiuni, care este vitală mai ales pentru România.

Share

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Actualizat: 08.06.2018 - 14:21

„Reamintesc că a fost la summitul de aici din Varşovia când am reuşit prima dată să punem regiunea Mării Negre nu doar pe agenda Summitului NATO, ci să avem importanţa regiunii Mării Negre menţionată în documentul oficial NATO ca o preocupare importantă pentru NATO. Pentru noi, evident, regiunea Mării Negre este vitală, fiindcă noi acolo trăim. Dar este important să reiterăm importanţa unei abordări integrate a flancului estic. Atâta vreme cât avem o abordare unitară, vom fi foarte puternici. Dacă am începe să rupem flancul estic în mai multe bucăţele care se tratează separat, această unitate ar fi un pic mai dificil de garantat. Marea Neagră este pe agenda NATO constant, există abordări dedicate regiunii Mării Negre. Asta nu diminuează cu nimic importanţa discuţiilor pe Marea Baltică sau pe întregul flanc estic”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă altături de preşedintele Poloniei, la Reuniunea la nivel înalt a Formatului Bucureşti 9.

Şeful statului a mai afirmat că NATO este cea mai puternică alianţă militară care a existat, este solidă şi unitară.

„Relaţia transatlantică este vitală. Relaţia transatlantică este mult mai mult decât o simplă relaţie diplomatică, economică sau de tip tratat. Ea este chiar nervul central al demorcaţiei pe care noi o trăim şi o consolidăm în statele noastre. (...) NATO este de departe cea mai puternică alianţă militară care a existat vreodată. NATO a reuşit să păstreze pacea şi pe continentul european şi avem de gând să continuăm. Au trecut mulţi ani în care lucrurile au mers mai departe în virtutea inerţiei. Este natural ca acum, când mişcarea este mai amplă, când problemele globale sunt mai complexe decât au fost vreodată, să repunem în discuţie anumite teme. Acest lucru nu este greşit, este bine, fiindcă în final dorim să avem o abordare comună care nu este doar te tip teoretic, ci este o abordare comună pe care, la nevoie, să o punem şi în practică împreună. Eu mă număr printre liderii de naţiuni care consideră că NATO este solidă, unitară şi mergem mai departe împreună”, a mai spus Iohannnis.

Comentarii

loading...