6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi: Mă îndoiesc de buna-credință a ministrului...

VIDEO. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi: Mă îndoiesc de buna-credință a ministrului Justiției

Șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, l-a criticat, într-un interviu acordat postului de radio Europa FM, pe ministrul Justiției, Florin Iordache, pentru că ar fi încercat să obțină adoptarea ordonanței privind grațierea în mod netransparent. Procurorul-șef  al DNA a mai precizat că se îndoiește de buna-credință a lui Florin Iordache.

„De ce trebuie făcute aceste modificări la Codul Penal în mod netransparent prin ordonanță de urgență? De ce nu s-a comunicat?”, s-a întrebat șefa DNA.

Kovesi a precizat că nu a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre aceste lucruri, dar că a vorbit cu ministrul Justiției.

”Nu am avut o discuție pe acest subiect cu președintele. Am avut o discuție cu ministrul Justiției, ocazie cu care domnul ministru a promis că orice modificare se va face va fi discutată în sistem. Văd că și-a încălcat această promisiune. Mă așteptam”, a punctat ea.

Șefa DNA a mai spus că, deocamdată, nu se impune o modificare a Codului Penal.

”Să vedem în ce sens se clarifică. Practica este unitară și este foarte clară și decizia CCR. Nu văd ce ar putea fi clarificat. Mă îndoiesc că este de bună-credință (n.r. ministrul Justiției, Florin Iordache). Dacă este o clarificare de ce se lucrează în secret, de ce se lucrează noaptea? De ce nu este o procedură transparentă?”, s-a mai întrebat Kovesi.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă