Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

De ce licitează INS pentru o versiune depășită de Microsoft Office

Institutul Național de Statistică (INS) a lansat o licitație deschisă pentru a cumpăra 1250 de licențe Microsoft Office Standard 2013 English Edition, deși pe piață există mai multe soluții gratuite de tip open-source. Instituția a transmis că utilizează platforma Microsoft deoarece aceasta se folosește și la Eurostat-Biroul de Statistică al Uniunii Europene, potrivit Hotnews.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 22.09.2015 - 12:11

Institutul Național de Statistică (INS) a lansat o licitație deschisă pentru a cumpăra 1250 de licențe Microsoft Office Standard 2013 English Edition, deși pe piață există mai multe soluții gratuite de tip open-source, iar versiunea este depășită. Instituția a transmis că utilizează Microsoft, deoarece aceasta se folosește și la Eurostat-Biroul de Statistică al Uniunii Europene, potrivit Hotnews

Totodată, marți, Microsoft lansează versiunea Microsoft Office 2016, ale cărei caracteristici vor fi mai bune decât Microsoft Office Standard 2013 pe care vrea să îl cumpere INS-ul. 

 "La momentul elaborării Caietului de Sarcini (iunie 2015)-parte integrantă din documentația necesară demarării procedurii de achiziție, MS Office 2013 era ultima versiune oficială disponibilă comercial. Caracteristicile tehnice solicitate sunt caracteristici minimale, drept urmare în cadrul licitației se pot oferta produse care îndeplinesc cel puțin caracteristicile minimale sau care au caracteristici superioare acestora. În ceea ce privește software-ul utilizat în Institutul Național de Statistică va informăm că noi utilizăm platforma Microsoft așa cum se utilizează și la Eurostat-Biroul de Statistică al Uniunii Europene, menținând compatibilitatea cu Sistemul Informatic Statistic European, precum și cu instituțiile administrației publice", a răspuns INS, la solicitarea Hotnews. 

În cadrul aceleiași licitații, INS vrea să mai cumpere și 250 de calculatoare (PC-uri). Valoarea contractului se ridică la peste 2,8 milioane lei (peste 638.000 de euro), finanțat din fonduri bugetare, potrivit unui anunț publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...