6.8 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăSportCare sunt prioritățile deputaților în 2015

Care sunt prioritățile deputaților în 2015

Camera Deputaților se reunește, luni, în prima sesiune ordinară a anului 2015. Printre prioritățile deputaților se numără proiectul de lege privind falimentul personal și reconversia creditelor.

Citește și: Zgonea, scrisoarea deschisă către deputați: A venit timpul să fim responsabili

Biroul permanent al Camerei Deputatilor se va intruni, incepand cu ora 13:00, pentru a-si desemna noua componenta, respectiv vicepresedintii, secretarii si chestorii acestui for.  Dupa ce isi aleg noua conducere si o voteaza in plenul Camerei, deputatii vor mai avea pe ordinea de zi un raport referitor la deputatul liberal Petre Roman.

"In sedinta de plen de luni, inainte de ora prim-ministrului, vom lua act de incetarea mandatului domnului Petre Roman. Biroul permanent a solicitat Comisiei juridice ca pana atunci sa faca un raport pe acest subiect", a declarat Valeriu Zgonea, la finalul sedintei Biroului permanent al Camerei Deputatilor.

Citește și: Prima sesiune ordinară a Senatului în 2015: Care sunt prioritățile aleșilor

Potrivit presedintelui Comisiei juridice a Camerei, Bogdan Ciuca, sedinta pentru discutarea cazului Petre Roman va avea loc luni, in jurul orei 14,00, inainte de sedinta plenului. ANI a informat pe 12 ianuarie ca raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a deputatului liberal Petre Roman a ramas definitiv prin necontestare.

Tot luni, de la ora 18:00, deputatii vor avea parte de o noutate in activitatea lor, si anume "ora prim-ministrului". Mai exact, premierul Victor Ponta va veni, in plenul Camerei, pentru a prezenta prioritatile Guvernului pe care il conduce.

Potrivit anuntului facut de Valeriu Zgonea, "ora prim-ministrului" se va repeta in prima zi de luni a fiecarei luni din sesiune.

In celelalte zile de luni, din fiecare luna, se intentioneaza introducerea "orei ministrului".

"Celelalte zile de luni vor fi dedicate ministrilor, liderii opozitiei vor propune audierea, in "ora ministrului", a unui ministru si vor stabili tema, iar liderii arcului guvernamental vor propune dezbatere pe diferite teme unui ministru. Astfel, in celelalte trei saptamani ale unei luni vom avea audierea, in ora ministrului, a cel putin doi ministri", a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

Citește și: Premierul Ponta vine, luni, în Parlament pentru a prezenta priorităţile de guvernare

Pentru sesiunea parlamentara, care incepe luni, deputatii au printre cele mai importante prioritati legislative proiectul legii privind falimentul personal, care este inca in dezbateri la Comisia juridica, si pe cel privind reconversia creditelor, care este in dezbatere in Comisia de buget.

Alte prioritati legislative propuse de partidele parlamentare sunt imbunatatirea cadrului legislativ referitor la etapele preliminare inceperii executarii silite, cresterea alocatiilor pentru copii, extinderea reducerii TVA la produsele alimentare de baza.

Citește și: VIDEO. "Ora premierului" şi "ora miniştrilor", la Camera Deputaţilor. Află când vor avea loc

Parlamentarii vor mai avea ca sarcina in aceasta sesiune, printre altele, modificarea legilor electorale, a legii privind partidele politice, a legii privind finantarea partidelor politice si modificarea Constitutiei, toate acestea urmand a se realiza de catre Comisia comuna pentru Cod electoral si Comisia comuna pentru modificarea Constitutiei.

Cele mai citite

Mircea Geoană îndeamnă românii să voteze masiv: „Nu alegem doar un preşedinte, alegem o direcţie pentru ţară”

Candidatul independent Mircea Geoană și-a exercitat dreptul de vot duminică, 24 noiembrie 2024, în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale. După vot, Mircea Geoană subliniat...

Alegerile prezidențiale 2024: Peste 45.000 de angajați MAI, mobilizați pentru primul tur de scrutin

Cătălin Predoiu a cerut sancționarea fermă a oricărei încercări de cumpărare de voturi sau mită electorală Duminică, la primul tur al alegerilor prezidențiale, peste 45.000...

UPDATE: S-a depășit pragul de 2,5 milioane de voturi la ora 11.30

În Diaspora, duminică este a treia zi de votare. Procesul electoral în afara granițelor a început de vineri La ora 11.30, votaseră 2.533.573 de alegători,...
Ultima oră
Pe aceeași temă