13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

Breviar

Voiculescu isi datoreaza averea retelelor de securisti

Desecretizarea arhivelor Dunarea si Crescent va furniza informatii compromitatoare despre Dan Voiculescu cred 46 la suta din respondenti, potrivit unui sondaj al Biroului pentru Cercetari Sociale realizat in perioada 1-7 august a.c. Peste jumatate din cei intervievati cred ca averea liderului Partidului Conservator ar fi fost mai mica daca nu ar fi colaborat cu serviciile secrete comuniste si numai 14% apreciaza ca ar fi fost la fel. Afirmatia “Unii analisti considera ca Dan Voiculescu a facut avere cu sprijinul retelelor de fosti securisti”, 35% o considera a fi in mare parte adevarata, iar 28% total adevarata.

Ponta – reprezentantul mafiei

Deputatul PD Monica Iacob-Ridzi a afirmat ieri ca deputatul PSD Victor Ponta a mintit cu buna stiinta si si-a folosit autoritatea de om politic pentru a transforma procesul in care il apara pe Ovidiu Tender intr-o asa-zisa criza a justitiei din Romania. “Minciuna, ilegali-tatea, sfidarea bunului simt si mai ales sfidarea increderii alegatorilor care au trimis in Parlament un om care considera ca functia politica este mai presus de lege arata, de fapt, cine este cu adevarat Victor Ponta: cel mai tanar reprezentant al celei mai vechi mafii a fostului partid-stat, PSD”, a spus deputatul PD.

Reforma serviciilor secrete, ceruta de populatie

Demilitarizarea serviciilor secrete, inlaturarea celor mai multi ofiteri si angajarea unui personal civil inalt calificat, reducerea atributiilor si a personalului este sustinuta de jumatate din persoanele chestionate in perioada 1-7 august de catre Biroul pentru Cercetari Sociale (BCS). Potrivit sondajului de opinie, 42 la suta din cei chestionati considera ca demiterea sefilor serviciilor secrete de catre presedintele Traian Basescu a fost o decizie buna. Cat priveste gestionarea cazului Omar Hayssam, 58% cred ca serviciile secrete romanesti au fost implicate in disparitia acestuia. Virgil Magureanu (31,8%), Ioan Talpes (31,5%) si Virgil Ardelean (26,5%) sunt persoanele care nu beneficiaza deloc de incredere.

CNSAS, somat sa prezinte lista alesilor fara dosar!

Vicepresedintele Comisiei de Cercetare a Abuzurilor, Combaterea Coruptiei si Petitii, senatorul democrat Marius Marinescu, solicita Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) si Serviciului Roman de Informatii sa intocmeasca, in regim de urgenta, o lista cu parlamentarii si membrii Guvernelor Nastase si Tariceanu care nu au avut dosare la fosta Securitate, nici de urmarire, nici de retea.
In aceste zile "suntem martorii unei stari aparte de tensiune si de neincredere, creata in jurul Parlamentului si al Guvernului cu privire la suspiciunea mentinerii in functii publice a unor vechi colaboratori ai Securitatii si a unor ofiteri sub acoperire”. Surse avizate estimeaza ca o asemenea lista ar diminua cu circa 75-80% numarul demnitarilor suspectati de a fi fost colaboratori ai Securitatii, a mai spus Marius Marinescu.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă