22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăPoliticăÎncepe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

Începe renumărarea voturilor la două secții din Sectorul 2

La două secții de votare din Sectorul 2 al Capitalei începe acțiunea de renumărare a voturilor, în urma alegerilor desfășurate în ziua de duminică, 9 iunie 2024.

Activitatea de renumărare începe la mijlocul zilei de duminică, 16 iunie, deci exact la o săptămână de la alegeri. Anunțul referitor la renumărare a fost făcut de primarul în funcție al Sectorului 2, Radu Mihaiu, care este și candidat pentru cel de-al doilea mandat de primar.

“La o săptămână de la vot, BES recunoaște că sunt probleme grave (în parte). Doar 2 din 36 secții vor fi deschise. Au aprobat renumărarea a două secții: 195 și 265; o fracție infimă din cele care ridică semne mari de întrebare. Grosul l-au respins. Nu au adresat deloc problema voturilor în plus. Nu au verificat secțiile unde PV-urile sunt falsificate.

Nu vor să deschidă secțiile unde au existat buletine preștampilate motivând că “știu ei că astfel de buletine nu au ajuns în urnă”. Cum? Asta nu mai explică nimeni…

Ni se aruncă firimituri, în timp ce răspunsurile la întrebări rămân închise în sacii cu voturi. Vom verifica aceste două secții. Vom aduna toate dovezile posibile de care la un moment dat justiția va avea nevoie. Există cel puțin 8 plângeri penale după votul de la Sectorul 2. Dacă politic există un risc să mușamalizeze frauda, mereu va exista justiția care va putea să facă lumină pe duminica orbului, versiunea 2024″, a anunțat primarul Radu Mihaiu într-un mesaj postat pe facebook.

Există cel puțin 8 plângeri penale după votul de la Sectorul 2

Acest mesaj al primarului a fost publicat la data de 16 iunie 2024. Nu se știe cât timp va dura acțiunea de renumărare. Evident, alegerile din Sectorul 2 vor fi oficial încheiate abia după ce se va realiza renumărarea și după ce se vor valida rezultatele de după renumărare.

Conform rezultatelor de dinainte de renumărare, Radu Mihaiu, primarul în funcție, ar fi pierdut alegerile din data de 9 iunie 2024. Contracandidatul lui Radu Mihaiu, Rareș Hopincă, susține că a câștigat alegerile pentru funcția de primar de sector, întrucât ar fi primit 300 de voturi în plus față de Mihaiu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...

VIDEO. Julian Assange a fost eliberat

"Julian Assange este liber", părăsind Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă