26.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăPoliticăProcurorii au deschis un dosar penal in rem după plângerea penală a...

Procurorii au deschis un dosar penal in rem după plângerea penală a primarului sectorului 2 Radu Mihaiu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au deschis un dosar penal in rem, în care sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de coruperea alegătorilor, falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, în urma plângerii penale depuse de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, care a reclamat fraude la votul de duminică, potrivit agerpres.ro.

„La data de 12.06.2024, Radu Nicolae Mihaiu, primar al Sectorului 2 din Bucureşti, a formulat plângere penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de coruperea alegătorilor, constând în aceea că, la data de 09.04.2024, în cadrul mai multor secţii de votare de pe raza Sectorului 2 Bucureşti, s-au prezentat alegători care au votat candidatul unei formaţiuni politice precum şi lista de candidaţi ai unei alianţe electorale în schimbul unei sume de bani şi falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, constând în aceea că, la aceeaşi dată, în cadrul a patru secţii de votare au existat buletine de vot pre-ştampilate cu ştampila ‘votat’ aplicată pe chenarul corespunzător al unuia dintre candidaţii la funcţia de primar al Sectorului 2 din Bucureşti, precum şi al unuia dintre candidaţii la funcţia de primar general al municipiului Bucureşti. Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti”, a transmis joi Parchetul.

Miercuri, Radu Mihaiu a anunţat că va depune plângere penală împotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care îl acuză că instigă la fraudă electorală. Plângerea va viza şi Biroul Electoral al Sectorului 2 în ansamblul său.

Una din fraude se referă la „dispariţia” a 500 de voturi exprimate, dar şi a alte 1.300 de buletine fără să fi fost înmânate alegătorilor.

„Sunt multiple nereguli. Pentru prima pe care am sesizat-o am făcut întâmpinare către Biroul electoral de sector şi încă e nerezolvată. S-au înlocuit cifrele de la mine către o contracandidată, doamna Bughiu; deci 333 de voturi care trebuia să fie ale mele au fost trecute la doamna Bughiu, iar cele 47 de voturi ale doamnei Bughiu au fost trecute la mine. Cei din secţia de vot au recunoscut greşeala, au spus că după 26 de ore au transcris greşit calculele în procesul verbal. Încă nu s-a rezolvat această problemă. Biroul electoral de sector încearcă să tergiverseze renumărarea”, a spus Radu Mihaiu.

El a mai susţinut că există şi voturi care au fost anulate, „deşi era foarte clar că sunt corecte”. Mihaiu acuză Biroul electoral de sector că „închide din pix procese verbale”.

Rezultat final al alegerilor din sectorul 1: Clotilde Armand a pierdut primăria

După trei zile de scandal, seara trecută a fost finalizat procesul de centralizare a voturilor din sectorul 1.

Potrivit datelor, George Tuță, candidatul comun al PSD și PNL, a obținut peste 500 de voturi în plus față de edilul în funcție, Clotilde Armand.

Primarul sectorului 1 continuă să acuze, pe platformele de socializare, că a fost nedreptățită.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă