30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăHans Klemm își ia rămas-bun de la România

Hans Klemm își ia rămas-bun de la România

În data de 21 septembrie 2015, Hans Klemm a preluat funcţia de ambasador al SUA în România. Anterior, a fost: director general interimar la Departamentul de Stat; principalul reprezentant al SUA la Forumul Cooperare Economică Asia-Pacific APEC (Asia Pacific Economic Cooperation Forum); coordonator al tuturor programelor civile şi militare în domeniul statului de drept desfăşurate de SUA în Afganistan; ambasadorul SUA în Republica Democrată Timorul de Est, arată site-ul misiunii diplomatice la Bucureşti.

Pe lângă multiple mandate în Japonia, Hans Klemm a lucrat şi la ambasadele Statelor Unite de la Bonn, Seul şi Port of Spain.

A absolvit Indiana University (de la care a obţinut diploma de licenţă) şi Stanford University (masterat) şi este căsătorit cu Mari Kano.

Postul de ambasador al SUA la Bucureşti urmează să fie ocupat de Adrian Zuckerman, care a fost confirmat în funcţie pe 20 noiembrie de Senatul american.

De profesie avocat, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română.

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă