7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăPoliticăGestul obscen al lui Iordache din Parlament intră în zona metafizicii

Gestul obscen al lui Iordache din Parlament intră în zona metafizicii

Deputatul USR Iulian Bulai i-a cerut vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache (PSD), în şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor din 14 noiembrie, să îşi ceară scuze pentru că le-a arătat degetele mijlocii deputaţilor din opoziţie.

„O rugăminte, ca la următorul plen, dumneavoastră personal să vă cereţi scuze faţă de colegii pe care i-aţi insultat astăzi prin gestul dumneavoastră”, i-a spus deputatul Bulai lui Iordache, potrivit stenogramei şedinţei.

Social-democratul a răspuns că gestul său nu a fost obscen.

”Vreau să vă spun aşa: în momentul în care am plecat de la tribună, am făcut un gest care din punctul meu de vedere nu trebuie interpretat ca o insultă sau ca un gest obscen la adresa vreunui coleg, că nu aveam nicio problemă”, a declarat Iordache.

„Glumiţi acum! Aveţi o interpretare nouă a ce înseamnă un gest obscen?!”, i-a replicat Bulai.

Iordache a spus că ce-a avut de spus a spus „pe gură” şi nu avea nevoie de semne.

„Domnule coleg, credeţi dumneavoastră că momentul în care mâna are un anumit parcurs prin cameră poate fi interpretat în vreun anumit fel? Că eu nu am avut niciun fel de…, ce am avut de spus, v-am spus pe gură”, a precizat el.

Deputatul USR i-a spus că gestul său a fost filmat de presă: „Sunteţi înregistrat, domnule preşedinte că aţi arătat nişte gesturi obscene”

„Bun, domnule coleg, mi-aţi cerut un punct de vedere? V-am răspuns, trecem mai departe”, a închis Iordache discuţia.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni, referitor la gesturile obscene arătate de Florin Iordache în plenul Camerei Deputaţilor, că nu i-au plăcut, dar poate s-a inspirat din opinia preşedintelui Klaus Iohannis despre plăcuţe jignitoare la adresa PSD, cu care s-a plimbat un român în vară. Preşedintele PSD a făcut referire la dezbaterea îndelungată din spaţiul public, după ce un român a intrat în ţară, în urmă cu câteva luni, cu o maşină înmatriculată peste hotare cu numerele M…E PSD.

Florin Iordache a arătat degetul mijlociu în plenul Camerei Deputaţilor de miercurea trecută. Acesta a evitat să comenteze gestul din plenul Parlamentului, unde a ridicat degetele mijlocii de la ambele mâini, spunând doar că … “vi s-a părut. E un punct de vedere”.

Ulterior, protestatarii #rezist i-au vandalizat garajul şi poarta.

Cele mai citite

Tricolorele și-au netezit drumul spre EURO. România, încă o victorie în preliminarii

Naţionala de handbal feminin a României continuă parcursul perfect în preliminariile Campionatului European din 2024, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, la...

Președintele Senatului, Ciucă, speră ca România să plătească mai puțin de 6,7 miliarde USD pentru Roșia Montană

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, și-a exprimat speranța că România va plăti mai puțin decât suma maximă cerută ca despăgubiri pentru blocarea proiectului minier de...

13 traficanți de droguri, reținuți de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT au reţinut 13 traficanţi de droguri, care aduceau din Olanda, prin intermediul unor firme de curierat, importante cantităţi de substanţe cu efect...
Ultima oră
Pe aceeași temă