Gabriel Oprea candidează la alegerile parlamentare, deși e pus sub acuzare pentru moartea lui Gigină

Gabriel Oprea candidează ca independent la alegerile parlamentare din 6 decembrie, pentru un mandat de deputat, în municipiul Bucureşti.

Share

Ioana Oancea 0 comentarii

22.10.2020 - 23:17

Potrivit unui comunicat al Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul" (UMPMV), al cărei preşedinte este Gabriel Oprea, "decizia vine ca urmare a zecilor de mii de mesaje primite de la patrioţi romani, de la militari şi poliţişti din toată ţara, în care aceştia îi solicită fostului vicepremier să candideze pentru a le apăra drepturile, din nou, din Parlament".

Gabriel Oprea a fost prefectul Capitalei în perioada 2002 - 2003, senator şi deputat. A ocupat, de asemenea, funcţiile de ministru al Administraţiei Publice, ministru al Apărării Naţionale, ministru al Afacerilor Interne, vicepremier pentru securitate naţională şi prim-ministru interimar.

Oprea a trebuit să demisioneze în 2015, în urma protestelor ce au urmat morții polițistului Bogdan Gigină. Acesta a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă în timp ce deschidea coloana oficială a lui Oprea. Abia în iulie 2020 Curtea de Apel București a decis definitiv că procesul în care fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă în legătură cu accidentul rutier care a dus la moartea poliţistului Bogdan Gigină poate începe.

Comentarii