4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăFostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, trimis în judecată pentru spălarea banilor

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, trimis în judecată pentru spălarea banilor

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului SANDU GABRIEL, la data faptei ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor”, a transmis, joi, DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în cursul anului 2009, Sandu Gabriel ar fi pretins şi primit de la doi oameni de afaceri suma de 2.196.035 euro pentru a face demersurile necesare ca firmele acestora să încheie un contract de închiriere licenţe Microsoft cu Guvernul României. Pentru fapta respectivă, Gabriel Sandu a fost condamnat, prin decizia penală nr. 162 din 03.10.2016, la pedeapsa închisorii cu executare.

”La solicitarea inculpatului Sandu Gabriel, în baza unor contracte de consultanţă ce atestau operaţiuni comerciale fictive, suma respectivă de 2.196.035 euro ar fi fost transferată în contul unei societăţi comerciale controlate de acesta. În perioada 24 august 2010-13 noiembrie 2015, în scopul de a disimula originea ilicită a banilor primiţi în condiţiile descrise mai sus, inculpatul Sandu Gabriel ar fi dispus transferul acestora, prin intermediul unor companii cipriote, în conturile a două societăţi din România”, a transmis DNA.

Potrivit procurorilor, prin acest mecanism, inculpatul ar fi încercat să creeze aparenţa că suma respectivă ar reprezenta de fapt o investiţie pe teritoriul României a companiilor din Cipru.

”Cu privire la suma de 2.196.035 euro, ce a făcut obiectul infracţiunii de spălare a banilor din prezenta cauză, nu se mai poate dispune confiscarea specială având în vedere faptul că, prin decizia penală amintită mai sus, s-a dispus confiscarea aceleiaşi sume de la inculpat cu titlu de folos necuvenit (sumă ce a făcut obiectul infracţiunii de trafic de influenţă pentru care inculpatul a fost condamnat definitiv)”, a mai transmis DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă