15.1 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăPoliticăFlorian Coldea, profesor de "intelligence" la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, cu 17...

Florian Coldea, profesor de “intelligence” la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, cu 17 lei pe oră

Reprezentanţii UBB Cluj-Napoca au declarat, marţi, corespondentului Mediafax, că selecţia personalului didactic asociat remunerat în regim de plata cu ora se face la nivelul departamentului didactic şi este avizată de Consiliul facultăţii.

”Florian Coldea susţine, în cadrul Facultăţii de Istorie şi Filozofie al UBB, Departamentul de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană, un curs la nivel masterat (2 ore/săptămână) cu denumirea . Domnia sa este angajatul Universităţii <Babeş-Bolyai> în calitate de cadru didactic asociat remunerat în regim de plată cu ora, în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată – 8.11.2017-1.03.2018, cu normă parţială. Selecţia personalului didactic asociat remunerat în regim de plata cu ora se face la nivelul departamentului didactic şi este avizată de Consiliul facultăţii”, au spus sursele citate.

Directorul Departamentului de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană, Claudiu Marian, a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, că propunerea ca Florian Coldea să predea la UBB a fost făcută din partea universităţii, în virtutea unui protocol pe care departamentul îl are cu Academia Naţională de Informaţii de aproximativ trei ani.

 ”De-a lungul anilor, mai mulţi profesori de la Academia Naţională de Informaţii, cum ar fi Irena Chiru, Cristian Barna, Nicolae Iancu, au predat în cadrul programelor noastre, dl. Coldea nefiind singurul profesor de la Academie care desfăşoară activităţi de predare în cadrul programelor derulate de departamentul nostru. Dl. Coldea a acceptat propunerea noastră, iar motivul cred că a fost prestigiul de care UBB se bucură la nivel naţional şi internaţional. Pentru departamentul nostru, dl. Coldea înseamnă un profesionist în plus, un cadru didactic care poate aduce, prin expertiza şi experienţa sa, un plus masteranzilor noştri”, a spus Marian.

Potrivit acestuia, Florian Coldea predă la sfârşit de săptămână cursul unui număr de aproximativ 40 de masteranzi de anul II.

”Având în vedere reacţiile din partea studenţilor, ne-am bucura dacă am putea dezvolta acest parteneriat cu dl. Coldea, acolo unde expertiza şi experienţa domniei sale concordă cu conţinutul disciplinei. Programul masteral se numeşte şi vizează aspecte diferite care ţin de domeniul securităţii. Masteranzii respectivi se pregătesc să lucreze în structuri de informaţii la diverse instituţii de stat, cum ar fi Aeroportul Internaţional Cluj, sau private. Cererea pentru absolvenţi ai unor specializări în domeniul studiilor de securitate este ridicată în ultima perioadă”, a explicat Claudiu Marian.

Plata cu ora la UBB se ridică la 17 lei net.

Cele mai citite

Piedone reconfirmă candidatura la Primăria Capitalei: “Nu mă ascund după perdea!”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, și-a reconfirmat candidatura la Primăria Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), marți seara, în direct. Anunţul...

Ședință de pomină la Consiliul Local Curtea de Argeș, cu îmbrânceli și înjurături

Ședință cu scandal, marți, la Consiliul Local Curtea de Argeș, unde proiectele trecute pe ordinea de zi au reușit să ducă la o...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă