7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăPoliticăFirea: Sunt preocupată şi îndurerată de faptul că nu se fac progrese...

Firea: Sunt preocupată şi îndurerată de faptul că nu se fac progrese în domeniul administrativ

“Eu sunt preocupată şi îndurerată de multe ori de faptul că nu se fac progrese în domeniul administrativ, (…) sunt rămâneri în urmă atât în programul de guvernare naţional, cât şi cel de guvernare locală privind Capitala şi în ceea ce priveşte fuziunea ELCEN-RADET şi în ceea ce priveşte alte proiecte importante, transferarea centurii şi a metroului de la Ministerului Transporturilor către Primăria Capitalei”, a declarat Firea, înaintea şedinţei CExN, care se desfăşoară sâmbătă la Neptun, citează Agerpres.

Întrebată dacă susţine o eventuală ordonanţă de urgenţă privind amnistia, Firea a răspuns: “Dacă acest lucru se va stabili în cadrul şedinţei că e o prioritate, cu siguranţă colegii mei, din câte am mai auzit şi eu discuţii, vor dori o cale 100% legală, transparentă, comunicată atât populaţiei, cât şi ambasadelor, cât şi tuturor instituţiilor atât de la Bruxelles, cât şi din ţară. Mie nu mi s-a prezentat un astfel de proiect, nu am fost invitată la nicio şedinţă în care să discutăm acest aspect şi aş face o greşeală să mă antepronunţ”.

Totodată, chestionată dacă are nemulţumiri legate de guvernare şi dacă este necesară o remaniere, Firea a precizat: “Doamna prim-ministru cu siguranţă va face şi o prezentare a situaţiei din Guvern şi este dreptul domniei sale să ne comunice, să ne spună cu ce miniştri colaborează mai bine, acolo unde sunt anumite minusuri, unde ar trebui să fie făcute anumite schimbări, îmbunătăţiri”.

Firea a subliniat, însă, că există anumite grupuri de lucru interministeriale care lucrează “de mult prea mult timp” pentru a da “soluţii care sunt evidente”.

“Pot spune că sunt grupuri de lucru interministeriale care lucrează de mult prea mult timp pentru a da soluţii care sunt evidente pentru unele probleme care vizează nu doar Capitala, ci şi restul ţării şi poate că ar fi bine ca acele grupuri de lucru să nu se mai facă că lucrează, ci chiar să lucreze şi să dea soluţiile constructive pentru a se putea lua decizia la nivel de Guvern”, a conchis Firea.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă