Firea spune că PSD ar putea contesta rezultatul de la Primăria Capitalei

Firea contestă și ea rezultatul alegerilor locale

Gabriela Firea contestă și ea rezultatul alegerilor locale de duminică, sugerând că rezultatul „n-a fost tocmai corect”.

Share

Recomandări

Ioana Oancea 0 comentarii

Actualizat: 29.09.2020 - 23:42

Firea a obținut 37,98%, în timp ce contracandidatul său, Nicuşor Dan, a luat 42,79% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, potrivit datelor parțiale prezentate de BEC.

„Sunt indicii că lucrurile nu au fost corecte în toate secțiile de votare. În multe secții s-au defectat tabletele STS și mult timp nu au funcționat. La 21.00, printr-un blocaj, nu se mai puteau scana buletine, dar se putea filma ce se întâmplă în secția de votare. Aceste imagini pot fi analizate și se poate vedea ce s-a întâmplat în secțiile de votare. Supraveghetorii noștri au fost marginalizați, îndepărtați de la masă”, a declarat Gabriela Firea marți seară, la RTV.

Liderii PSD iau în considerare să conteste votul din Capitală, pentru că „e datoria PSD față de bucureșteni”.

„Am decis de comun acord că astăzi şi în întreaga perioadă să se verifice procesele verbale şi cifrele. Dincolo de mine, de a spune clar că ne-am decis că vom contesta acest lucru, există semne că rezultatul nu este tocmai cu realitatea şi poate se leagă cu se s-a întâmplat în ziua alegerilor, când la prânz aveam mai multe procente peste Nicuşor Dan", a mai spus Firea.   

Citește și: Clotilde Armand: Nu se pot renumăra voturile, legea nu permite, problema este la procesele verbale 

Comentarii