9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăPoliticăFirea candidează la Președinție

Firea candidează la Președinție

Gabriela Firea a susținut, într-o declarație la un post de televiziune, că are șanse reale să fie aleasă în funcția supremă în stat, argumentând că „am un procent egal sau chiar un pic mai mare ca al domnului președinte Iohannis” în preferințele electoratului.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a criticat-o pe Viorica Dăncilă, care îi va fi contracandidat în competiția internă din PSD, în urma căreia va fi desemnat reprezentantul acestui partid în cursa pentru Cotroceni. Firea a sugerat că Dăncilă a fost, permanent, în PSD, de partea lui Liviu Dragnea, astfel că n-a existat opoziție reală din partea ei.

„Unii au fost susținuți toată viața de domnul Dragnea și n-au fost aleși în nicio funcție, au fost doar numiți în funcții”, a subliniat Gabriela Firea.

“Am spus trei ani că nu candidez pentru că PSD avea candidat – domnul Dragnea. Şi chiar nu aveam intenţie să intru într-o competiţie internă cu domnul Dragnea, care oricum avea toate instrumentele să câştige toate bătăliile interne aşa cum se vede că si doamna premier are aceleaşi instrumente preluate de la domnul Dragnea pentru a câştiga orice bătălie. Am intrat în competiţie, candidat la candidatură, pentru că văd că lucrurile nu merg în direcţia bună şi pentru că mi-e teamă că vom pierde nu doar prezidenţialele, ci şi localele şi parlamentarele. Şi nu am vrut să fiu în situaţia când colegii îmi spuneau că sunt vanitoasă şi menţin procentul de credibilitate din ţară doar petru mine pentru la anul, la locale, şi că nu sunt om de echipă”, a explicat primarul Capitalei.

Viorica Dăncilă evită, deocamdată, să răspundă criticilor formulate de Gabriela Firea.

„Nu am să fac eu ceea ce dezaprob la doamna Firea. Consider că ceea ce avem de discutat trebuie să se facă în forurile statutare ale partidului, pentru că dacă vrei cu adevărat ca acest partid să obţină rezultate bune, trebuie să ai discuţii cu colegii tăi în interiorul Biroului Permanent Naţional, în interiorul Comitetului Executiv Naţional. Atunci când ieşi în spaţiul public şi îţi ataci colegii sau preşedintele partidului, acest lucru se face doar pentru imagine şi nu pentru că vrei rezultate. O să răspund tuturor acestor acuzaţii în cadrul Comitetului Executiv Naţional, aşa cum cer fiecărui membru de partid, aşa voi proceda şi eu”, a declarat, la Ploiești, premierul Viorica Dăncilă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă