21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăFifor, replică acidă către Iohannis privind votul din diaspora: ,,De ce nu...

Fifor, replică acidă către Iohannis privind votul din diaspora: ,,De ce nu vrea să se implice”

Fostul ministru al Apărării a spus că nu ar fi rău ca președintele Klaus Iohannis să stabilească numărul suplimentar de secții de votare și locurile în care să fie organizate, urmând ca Executivul să asigure finanțarea.

,,Acum două zile, președintele Iohannis cerea Guvernului și Parlamentului să lucreze intens pentru rezolvarea rapidă a problemelor votului din diaspora. Nu știa probabil că noi deja lucram.
In aceasta linie, a indemnului la munca de indata, nu ar fi rau să stabilească dânsul, împreună cu ambasadorii pe care îi conduce, numărul suplimentar de secții de votare și locurile în care să fie organizate, urmând ca Guvernul să asigure finanțarea.
Speram să nu refuze, pentru că ar fi greu să le explice celor din diaspora de ce nu vrea să se implice. Să numărăm, deci, câte zile îi vor trebui președintelui ca să comunice câte noi secții ar trebui și unde să fie ele organizate”, a transmis Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Dăncilă: ,,Guvernul are toată deschiderea pentru dialog și consultare”

Premierul Viorica Dăncilă, a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul are în lucru un pachet avansat de măsuri pentru fluidizarea procesului electoral.

„Suntem preocupați să răspundem așteptărilor cetățenilor. Imediat după alegerile europarlamentare am cerut MAE și MAI să analizeze organizarea și desfășurarea votului, ce nu a mers bine și care sunt soluțiile pentru a asigura dreptul de vot. Avem în lucru un pachet avansat de măsuri pentru procesul electoral, astfel încât să fluidizăm procesul de votare. Luăm în calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile, extinderea votului prin corespondență și orice altă măsură care este bună. Salut inițiativa Parlamentului de a constitutui o Comisie de cod electoral și vă asigur că Executivul are toată deschiderea spre dialog. Guvernul are toată deschiderea pentru dialog și consultare cu toate instituțiile publice”, a afirmat Viorica Dăncilă. 

Președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să elaboreze un proiect de lege pentru modificarea legislației electorale.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă