22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăPoliticăEuroparlamentarii PSD, rapoarte finale de activitate pe 15 septembrie

Europarlamentarii PSD, rapoarte finale de activitate pe 15 septembrie

Surse din conducerea PSD au declarat, marţi, pentru Mediafax, că depunerea raportului de activitate al europarlamentarilor social-democraţi va reprezenta un „start neoficial” al cursei interne pentru obţinerea, de către actualii aleşi europeni ai PSD, a unui nou mandat de eurodeputat.

PSD încă nu şi-a stabilit criteriile de selecţie pentru membrii partidului care doresc să candideze la alegerile europarlamentare din mai 2019.

„Fiecare europarlamentar PSD îşi pregăteşte un raport al propriei activităţi, după care, pe data de 15 septembrie, Grupul PSD din Parlamentul European va depune un Raport de Activitate, un document care sintetizează rapoartele individuale de activitate ale tuturor europarlamentarilor PSD”, a declarat marţi, pentru Mediafax, europarlamentarul PSD Victor Boştinaru.

Potrivit lui Boştinaru, pe de-o parte aceste rapoarte nu reprezintă o noutate în PSD pentru că europarlamentarii social-democraţi au realizat în fiecare an informări despre propria activitate, însă pe de altă parte, a adăugat europarlamentarul PSD, darea de seamă din septembrie reprezintă ultimul raport de activitate înaintea europarlamentarelor de anul viitor.

Întrebat ce calităţi trebuie să întrunească un europarlamentar PSD, Boştinaru a răspuns: „Nu există o formulă magică”.

Acesta a mai explicat cum poate să se remarce un eurodeputat ajuns la Bruxelles.

„Din experienţa acumulată, aş spune că sunt trei elemente. O cunoaştere a 2-3 dosare esenţiale la nivel european, cunoaştere care vine din activităţile desfăşurate în comisiile de specialitate din Parlamentul European, cunoaştere prin care eurodeputatul poate să devină o autoritate în domeniul respectiv. Implicare în negocierile pe politicile-cheie ale următorului ciclu electoral, precum şi o capacitate ridicată de interacţiune cu ceilalţi europarlamentari. Nu am enumerat aici cunoaşterea unei limbi străine pentru că m-am referit doar la elementele politice”, a declarat social-democratul.

Cele mai citite

Carmen Palade, trimisă în judecată pentru devalizarea firmelor lui Dan Adamescu

După 6 ani de anchetă, procurorii au trimis-o în judecată pe Carmen Palade, acuzată că a delapidat zeci de milioane de lei din firmele...

Descoperă viitorul construcțiilor: Case pe structură metalică

Într-o lume care se mișcă rapid, inovația în construcții ne oferă o soluție elegantă și durabilă: casele pe structură metalică. Aceste minuni ale tehnologiei...

Stefanos Tsitsipas, calificare facilă în semifinalele Mastersului de la Monte Carlo

Stefanos Tsitsipas l-a învins în două seturi pe rusul Karen Hacianov, scor 6-4, 6-2, și s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă