5.9 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăPoliticăEcaterina Andronescu revine la Ministerul Educaţiei

Ecaterina Andronescu revine la Ministerul Educaţiei

Primarul general a confirmat că a fost vot în unanimitate în PSD privind propunerea de la ministerul Educaţiei.

“Am votat ca Ecaterina Andronescu să devină minstru al Educaţiei este foarte important să dîm un mesaj în toata ţara, să avem un profesionist”, a afirmat Firea.

“Pentru înlocuitorul domnului Negrescu, am spus că nu înţeleg motivele demisiei. Domnul Negrescu a explicat că i s-au luat anumite atribuţii şi nu i s-a parut colegial. Am votat abţinere pentru domnul Ciamba”, a mai spus primarul general.

Gabriela Firea a confirmat şi că secretarul de stat din MAE, George Ciamba, va fi propunerea pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene. În acest caz au fost două abţineri: Gabriela Firea şi Victor Negrescu, ministrul demisionar.

Dragnea, despre Ecaterina Andronescu: Nu fac reevaluări. Premierul a venit cu cele două propuneri

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, referitor la scandalul avut cu Ecaterina Andronescu, propusă acum de PSD ministru al Educaţiei, că el nu face reevaluări, precizând că propunerile pentru Educaţie şi Afaceri Europene au fost făcute de premier şi votate în Biroul Permanent PSD.

“Eu nu fac reevaluări. Premierul a venit cu cele două propuneri”, a declarat Liviu Dragnea, marţi, după şedinţa Biroului Permanent al PSD.

Ecaterina Andronescu este propunerea PSD pentru ministerul Educaţiei, potrivit deciziei luate în unanimitate în şedinţa social democraţilor. Ea a mai fost ministru al Educaţiei şi ar urma să preia portofoliul, dacă va fi numită de preşedintele Klaus Iohannis, în condiţiile în care interimatul de 45 de zile al Rovanei Plumb la şefia ministerului expiră.

Înaintea şedinţei conducerii PSD, Ecaterina Andronescu a avut o discuţie cu Liviu Dragnea şi cu premierul Viorica Dăncilă.

Propunerea PSD pentru Educaţie vine în contextul în care Ecaterina Andronescu l-a criticat, în ultima perioadă, pe preşedintele PSD Liviu Dragnea, căruia i-a cerut, în luna august, printr-o scrisoare deschisă, chiar să se retragă de la conducerea partidului. În martie 2018, atunci când a avut loc Congresul extraordinar al PSD, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, care au candidat atunci la funcţia de preşedinte executiv al PSD, i-au acuzat pe organizatori că nu le-au dat posibilitatea să se adreseze colegilor înainte de vot şi au plecat din sală.

Cele mai citite
00:01:16

Israelul efectuează cel mai mare raid la Ramallah din ultimii ani

Forțele israeliene au atacat la Ramallah, în Cisiordania ocupată, peste noapte, ucigând un tânăr de 16 ani într-o tabără de refugiați, în timpul celei...

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...
Ultima oră
Pe aceeași temă