32.1 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăPoliticăDrulă mai anunță o autostradă. De câți ani era abandonat proiectul Făgăraș-Brașov

Drulă mai anunță o autostradă. De câți ani era abandonat proiectul Făgăraș-Brașov

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat luni că a fost semnat contractul pentru proiectarea autostrăzii Făgăraș-Brașov. Reluăm o investiție abandonată de peste 10 ani, a spus Drulă.

Contractul a fost semnat luni de reprezentanții Companiei de drumuri și proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de detaliu. Este un pas pentru realizarea unui segment al autostrăzii A3 Transilvania.

Sectorul lung de 48 de km, a fost scos la licitație în primăvară. Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate, a explicat ministrul Transporturilor.

Traseul începe cu un nod rutier care face legătura la Codlea cu autostrada Ploiești-Brașov și se încheie în apropiere de Făgăraș, printr-un nod de mare viteză care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Făgăraș. În plus, în zona municipiului Brașov, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Brașov-Bacău.

„Printre cele mai importante activități din cadrul contractului se numără realizarea unor studii și analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor și a constrângerilor de pe traseu sau a utilităților intersectate. Vor fi obținute toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare. La fel ca A7 – Autostrada Moldovei, Făgăraș-Brașov va beneficia de o proiectare completă și complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuția lucrărilor (adică utilaje în teren din prima zi)”, a precizat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tribunalul Vaslui a decis plasarea sub control judiciar a lui Dumitru Buzatu

Tribunalul Vaslui a decis joi plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a fostului preşedinte al PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, arestat anul trecut...

Ședința CSAT: S-a decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT

Joi, 20 iunie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, Klaus Iohannis. Agenda discuțiilor...

Surse: Ciucă și Ciolacu discută la Guvern calendarul alegerilor

Preşedintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a venit, astăzi, la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu premierul Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă