18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăDragnea i-a spus ministrului Jean-Yves le Drian că trebuie revizuit parteneriatul România...

Dragnea i-a spus ministrului Jean-Yves le Drian că trebuie revizuit parteneriatul România – Franța

Liviu Dragnea a susținut, după întâlnirea de joi cu ministrul Jean-Yves Le Drian, că este necesară revizuirea foii de parcurs a Parteneriatului Strategic dintre România şi Franţa.

“Abordarea mea, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor şi al partidului de guvernământ, este foarte clară – trebuie să construim o relaţie specială între România şi Franţa, un parteneriat pe sectoare cheie – militar, economic, social şi cultural, care să ofere garanţia unei colaborări şi cooperări corecte şi oneste, bazate pe respect reciproc. I-am transmis domnului ministru Jean-Yves Le Drian un mesaj ferm cu privire la necesitatea de revizuire a Foii de Parcurs a Parteneriatului Strategic, al cărui conţinut să devină mai concret şi aplicat”, a declarat Liviu Dragnea.

Un alt subiect al întrevederii a fost cel al aderării României la Spaţiul Schengen, preşedintele Camerei Deputaţilor folosind acest prilej pentru a reafirma importanţa pe care ţara noastră o acordă acestui obiectiv, în particular în circumstanţele actuale, în care România a demonstrat, prin abordarea pro-activă la nivel european, că are voinţa şi capacitatea de a asigura protecţia frontierelor externe ale UE la cele mai înalte standarde, reprezentând un real furnizor de securitate la nivel european.

Şeful Camerei Deputaţilor şi ministrul francez au făcut o trecere în revistă a principalelor momente pe care cele două părţi le celebrează în acest an, cum ar fi aniversarea unui deceniu de la semnarea Declaraţiei de Parteneriat Strategic, precum şi Centenarul Marii Uniri, eveniment la care Franţa a avut o contribuţie semnificativă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă