23.5 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăPoliticăDragnea a primit o nouă șansă pentru liberarea condiționată

Dragnea a primit o nouă șansă pentru liberarea condiționată

Teodosiu a spus, la Antena 3, că magistrații Curții de Apel București au evaluat corect și legal cererea depusă pentru strămutarea dosarului.

„Cel puțin judecătorii care l-au judecat și în trecut (…) n-ar fi trebuit să judece, aceștia fiind incompatibili (…). Instanța a considerat că, într-adevăr, i s-a făcut o nedreptate domnului Dragnea, din acest punct de vedere, și a decis admiterea cererii noastre de strămutare a cauzei la un alt tribunal”, a spus Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Giurgiu, după ce, prin admiterea cererii de strămutare, decizia Tribunalului București a fost, practic, desființată.

„Începând din acest moment, este desființată hotărârea pronunțată de Tribunalul București. În vigoare rămâne respingerea care a avut loc la Judecătoria Sectorului 5 a cererii de eliberare condiționată, dar înseamnă că avem o nouă șansă în judecarea acestei contestații, cu speranța admiterii contestației și punerii de îndată în libertate a domnului Dragnea”, a mai spus Teodosiu.

Curtea de Apel București a admis luni cererea de strămutare formulată de fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, în dosarul privind eliberarea condiționată. Astfel, potrivit deciziei, procesul a fost mutat la Tribunalul Giurgiu.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracției de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obțină eliberarea condiționată.

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sute de protestatari în fața Ministerului Muncii

Sindicaliștii sunt nemulțumiți că le-au scăzut pensiile, în urma recalculării Peste 300 de sindicaliști își strigă revolta în fața Ministerului Muncii. Potrivit unui comunicat al...

Economia mondială e în proces de stabilizare

OCDE se așteaptă la un avans de 3,2% al economiei mondiale până în 2025 Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a îmbunătățit previziunile economice pentru...

Rompetrol atacă la CCR suprataxa de solidaritate

Compania Rompetrol solicitată statului și restituirea sumei de circa 580 de milioane de lei, plătită drept contribuție de solidaritate Rompetrol acuză de neconstituționalitate Ordonanța de...
Ultima oră
Pe aceeași temă