Deputatul PSD Costel Lupaşcu se bate pentru bolnavii cronici

Judeţul Botoşani se află pe locul 4 pe ţară la numărul de infectaţi COVID-19. 3,8% din totalul pe România. Autoritățile centrale au fost incapabile să gestioneze corect o situație de criză, într-un judeţ nu departe de principalul focar Suceava.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

18.06.2020 - 15:42

Toate spitalele au fost transformate în spitale COVID. 948 de pacienţi bolnavi de COVID-19, în rapoartele oficiale, dar nu se ştie câte sunt de cancer, TBC, diabet etc. Deputatul PSD Costel Lupaşcu îndeamnă botoşenenii care au nevoie de asistenţă medicală şi nu sunt primiţi în ambulatorii să-l caute la biroul său parlamentar.                              

,,Practic, dacă nu aveai coronavirus nu prea aveai ce căuta la nici un spital. Prin aceste bâlbe şi gafe decizionale, autorităţile au pus în pericol sănătatea botoşănenilor şi au încălcat dreptul pacienţilor cu alte probleme medicale de a beneficia, la timp, de asistenţă medicală de specialitate. Internările în spitalele din judeţul Botoşani au scăzut exponenţial în perioada martie, aprilie, mai 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019. Cetăţenii nu au avut acces la asistenţă medicală din cauza managementului dezastruos al guvernului PNL. Pacienţii nu au avut unde să se interneze în regim de siguranţă, câtă vreme spitalele erau ba Covid, ba non-Covid.’’ a declarat deputatul PSD Costel Lupaşcu.

Deputatul mai recunoaşte că noul virus e un duşman de temut. Dar, la fel este şi cancerul, tuberculoza, accidentul vascular, bolile cardiologice, urologice, ortopedice sau neurologice. Toate aceste boli sunt la fel de nemiloase şi unele pot duce la deces. Parlamentarul reaminteşte prevederea Constituţiei, “toţi cetăţenii au dreptul la ocrotirea sănătăţii.’’ a declarat deputatul PSD Costel Lupaşcu.

El cere botoşănenilor care au probleme grave medicală să-l caute la biroul parlamentar.

 

 

Comentarii