18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăDeputatul Orban cere încetarea mandatului de președinte interimar la Camera Deputaților, după...

Deputatul Orban cere încetarea mandatului de președinte interimar la Camera Deputaților, după scandalul PSD – AUR

Deputatul Ludovic Orban, fost președinte al PNL, cere încetarea mandatului lui Alfred Simonis (PSD) în funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților.

Simonis a devenit președinte interimar al Camerei în anul 2023, în locul lui Marcel Ciolacu, în momentul în care Ciolacu a preluat funcția de premier.

Cererea lui Orban de încetare a mandatului interimar la Cameră intervine după scandalul iscat, în Parlament, între politicieni din PSD și din AUR. În mesajul pe care l-a postat pe internet, Orban nu indică numele lui Simonis dar subliniază că interimatul trebuie să înceteze.

“Am cerut astăzi să înceteze interimatul de la șefia Camerei Deputaților, care este împotriva Regulamentului. Am așa impresia că Parlamentul a ajuns un fel de sat fără câini. Fiecare face ce vrea, nici nu știu dacă să vin la microfon cu apărătoare de dinți pentru că unii se ocupă de spart dinți. E un circ permanent în Camera Deputaților și consider că nu poți lăsa o instituție a statului într-un asemenea hal de disfuncționalitate și de anormalitate”, susține deputatul Orban într-un mesaj postat pe internet.

Ludovic Orban a postat acest mesaj pe facebook la data de 29 noiembrie 2023. În șase ore, mesajul lui Orban a avut 73 de comentarii și 106 redistribuiri.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă