8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăPoliticăDeputatul Orban cere încetarea mandatului de președinte interimar la Camera Deputaților, după...

Deputatul Orban cere încetarea mandatului de președinte interimar la Camera Deputaților, după scandalul PSD – AUR

Deputatul Ludovic Orban, fost președinte al PNL, cere încetarea mandatului lui Alfred Simonis (PSD) în funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților.

Simonis a devenit președinte interimar al Camerei în anul 2023, în locul lui Marcel Ciolacu, în momentul în care Ciolacu a preluat funcția de premier.

Cererea lui Orban de încetare a mandatului interimar la Cameră intervine după scandalul iscat, în Parlament, între politicieni din PSD și din AUR. În mesajul pe care l-a postat pe internet, Orban nu indică numele lui Simonis dar subliniază că interimatul trebuie să înceteze.

“Am cerut astăzi să înceteze interimatul de la șefia Camerei Deputaților, care este împotriva Regulamentului. Am așa impresia că Parlamentul a ajuns un fel de sat fără câini. Fiecare face ce vrea, nici nu știu dacă să vin la microfon cu apărătoare de dinți pentru că unii se ocupă de spart dinți. E un circ permanent în Camera Deputaților și consider că nu poți lăsa o instituție a statului într-un asemenea hal de disfuncționalitate și de anormalitate”, susține deputatul Orban într-un mesaj postat pe internet.

Ludovic Orban a postat acest mesaj pe facebook la data de 29 noiembrie 2023. În șase ore, mesajul lui Orban a avut 73 de comentarii și 106 redistribuiri.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...

VIDEO. Organizația Mondială a Sănătății a donat materiale sanitare de peste 400.000 de euro către IGSU

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a primit, vineri, din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, materiale sanitare în valoare de peste 400.000 de euro. „Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă