Foto: Inquam Photos

Demisiile lui Ciolacu și ale USR sunt un populism ieftin, nu rezolvă nimic, susține Kelemen Hunor

Demisiile din Parlament ale lui Marcel Ciolacu și ale parlamentarilor USR sunt un populism ieftin și nu rezolvă nimic, susține Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 24.11.2020 - 16:39

Demisiile din Parlament ale lui Marcel Ciolacu și ale parlamentarilor USR reprezintă doar "un populism ieftin" și nu rezolvă nimic, a susținut, marți, Kelemen Hunor, liderul UDMR, într-o discuție la RFI.

Demisiile au fost depuse pentru că respectivii parlamentari (inclusiv președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu) au susținut că pe această cale vor să renunțe la pensiile speciale cuvenite parlamentarilor.

"Singura soluţie echitabilă şi corectă este - dacă vrem să vorbim despre pensiile speciale - ştergerea, abrogarea tuturor pensiilor, inclusiv pensiile magistraţilor şi pensiile foştilor securişti, ofiţerilor. Restul este un populism ieftin şi nu rezolvă absolut nimic. Trimiteţi-l pe domnul Ciolacu şi pe cei de la USR la doamna Violeta Alexandru de la Ministerul Muncii să le explice cum se calculează pensiile. Deci ei nu renunţă la nimic. Aşa cum nu a renunţat domnul Ciolacu nici acum patru ani la nimic, când şi-a dat demisia cu o zi înainte de terminarea mandatului, nu va renunţa nici acum la nimic, nici el, nici cei de la USR", a explicat Kelemen Hunor.

Declarația acestuia intervine după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, şi liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, au anunţat, luni, că vor demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială.

În paralel, toți parlamentarii USR au depus, marţi, solicitări de demisie din Parlament, începând cu data de 18 decembrie 2020.

Neoficial se afirmă că ideea acestei demisii din Parlament a aparținut celor de la USR, dar vestea a ajuns și la liderul PSD, Marcel Ciolacu. Drept urmare, pentru a anihila capitalul de imagine pe care l-ar fi acumulat USR, Ciolacu și Simonis au anunțat că vor să demisioneze înaintea celor din USR.

Comentarii