7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăPoliticăDaniel Dragomir: „Scopul principal al inițiativei noastre este lupta cu statul paralel”

Daniel Dragomir: „Scopul principal al inițiativei noastre este lupta cu statul paralel”

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, unui dintre inițiatorii Romania30.ro spune că inițiativa se transformă într-o platformă politică de luptă împotriva statului paralel.

Daniel Dragomir a declarat că inițiativa Romania30.ro are deja 20 de filiale în țară, scopul principal acesteia fiind lupta cu cei care au acaparat, de drept, funcționarea statului.

 „Vrem ca românii să aibă parte de justiție și să fie mândri de ei. În perioada următoare vor exista din ce în ce mai multe dezvăluiri, pentr că, de anul trecut tot întreprindem astfel de demersuri, dar car nu-și produc, din păcate, efectele”, a spus Dragomir.

 „Totuși, nu vrem să doar să constatăm, pentru că inițiativa Romania30.ro își propune să vină și cu soluții”, a mai spus acesta.

 Și totuși, cine este statul paralel?

O întrebare dificilă, dar la care Daniel Dragomir are un răspuns clar și extrem de bine conturat.

„Statul paralel este format din elemente care se află în structuri de forță, precum serviciile de informații și parchete, și care sunt legați de acapararea puterii, cu scopul de a nu lăsa ca oamenii politici, aleși democratic, să conducă țara. Statul paralel are o altă viziune despre cum se conduce o țară, evident, în interesul său”,a concluîionat Daniel Dragomir.

 El spune că este motivat de faptul că are puterea de a atrage alături de partea sa, la inițiativa Romania30.ro, a cât mai multor oameni care gândesc la fel ca el. „Vrea să am alături oameni alături de care să spunem stop față de modalitățile în care românii sunt tratați de instituții precum instanțele de judecată sau chiar de ANAF”, spune fostul cadru SRI.

 Întrebat despre credibilitatea în fața oamenilor a unei persoane care are un dosar penal, Dragomir a spus că, din datele pe care le are, crede că mai mult de 20% din populația României are dosar penal, iar la oamenii politici procentul este și mai mare: aproape 70%.

 

„Credibilitatea mea nu stă în mâna unui procuror DNA care a instrumentat acest doar și care a avut tot timpul actele contrasemnate de șefa DNA. Un exmeplu este primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircea Gutău, care a avut mai multe dosare fabricate, a fost condamnat, dar cu toate acestea a fost votat de oameni. Evident, după ce a ieșit învingător, a mai primit un nou dosar penal”, conchide Daniel Dragomir.

Cele mai citite

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Macron vede posibilă trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni că trimiterea de trupe occidentale pe teren în Ucraina nu ar trebui "exclusă" în viitor, considerând totuşi că,...
Ultima oră
Pe aceeași temă