Daniel Băluță a cerut forurilor europene regândirea planurilor de finanțări europene

Dacă până în prezent, banii din fondurile de coeziune și de solidaritate se acordau în funcție de proiectele trimise la autoritățile europene de către entitățile administrative naționale sau regionale, de acum înainte ar trebui ca ele să fie dictate de nevoile oamenilor.

Share

Marius Ghilezan 0 comentarii

07.05.2021 - 18:12

Prezent la lucrările Comitetul European al Regiunilor (CoR), primarul sectorului 4, Daniel Băluță, le-a cerut liderilor europeni să regândească filosofia acordării de granturi europene.

„Consider că acum este momentul ca liderii europeni să asculte cu adevărat vocea oamenilor. Acum este momentul ca fiecare comunitate, fiecare oraș, să-și pună cu adevărat amprenta asupra propriei dezvoltări, bazată pe o absorbție accelerată a fondurilor nerambursabile disponibile în acest domeniu”, a declarat Daniel Băluță, la dezbaterea la care a participat, alături de președintele CoR, Apostolos Tzitzikostas și de liderii locali europeni, și fostul președinte al Consiliului European, Herman van Rompuy, actual conducător al grupului la nivel înalt privind democrația europeană.

România are 15 membri în Comitetul European al Regiunilor

Comitetul European al Regiunilor (CoR) este un organism consultativ al UE, format din reprezentanți ai celor 27 de state membre, aleși la nivel local și regional. Prin intermediul CoR, aceștia își pot exprima în mod direct opiniile cu privire la legislația UE care are impact asupra regiunilor și orașelor. Înființat în anul 1994, CoR este complementar celor trei instituții comunitare – Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană și Parlamentul European, având rolul de a reprezenta interesele colectivităților locale și regionale.

 

Comentarii