8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăPoliticăDăncilă: Ministrul Toader să facă o analiză obiectivă și să respecte legea...

Dăncilă: Ministrul Toader să facă o analiză obiectivă și să respecte legea în cazul Kovesi

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi dimineață, că n-a discutat cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre situația de la DNA și despre cazul Laurei Codruța Kovesi întrucât nu consideră că ar trebui să aibă “o asemenea discuție” cu ministrul Justiției.

Șefa Guvernului a făcut această precizare cu câteva ore înainte ca ministrul Toader să prezinte raportul referitor la managementul de la DNA, raport care ar putea fi însoțit de o eventuală propunere de demitere a Laurei Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

“Mă aștept ca ministrul Justiției să facă o analiză obiectivă și să respecte legea”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă.

Ea a susținut, pe de altă parte, că n-a avut timp să discute cazul Kovesi nici cu președintele Iohannis, întrucât în ultimele zile a fost plecată din țară.

Pe de altă parte, șeful statului declara, acum câteva zile, că a discutat cu șefa Guvernului despre acest subiect și că Viorica Dăncilă i-a dat ministrului Toader “mână liberă” în cazul Kovesi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă