Dacian Cioloș susține ideea unei comisii parlamentare de anchetă pentru „10 august”

Copreşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, susține că decizia judecătorilor de a nu redeschide dosarul „10 august" nu este „finalitatea" aşteptată de cetăţeni. El spune că o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilităţile penale.

Share

Romania libera 0 comentarii

02.03.2021 - 19:58

„Decizia de a nu redeschide dosarul "10 august" nu este finalitatea pe care o aşteptam nici eu şi nici cetăţenii acestei ţări care au fost în Piaţa Victoriei, au avut de suferit şi ştiu pe pielea lor ce s-a întâmplat acolo. Ca politicieni, vom respecta mereu deciziile justiţiei, chiar dacă uneori ele par nedrepte. Dar, tot ca politicieni, avem o datorie morală faţă de aflarea adevărului", a scris Dacian Cioloş, marţi, pe pagina sa de Facebook.

El arată că Parlamentul „are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităţilor de decizie politică ce au determinat comportamentul forţelor de ordine".

„Cetăţenii trebuie să ştie cine sunt responsabilii politici pentru ce s-a întâmplat pe 10 august, cei pe care organele de anchetă penală par să nu îi găsească. Parlamentul României are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităţilor de decizie politică ce au determinat comportamentul forţelor de ordine. Eu unul vreau să ştiu ce s-a întâmplat pe 10 august şi cred că o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilităţile penale", subliniază Cioloş.

Marţi, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul "10 august".

Comentarii