32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăDacian Cioloș susține ideea unei comisii parlamentare de anchetă pentru „10 august”

Dacian Cioloș susține ideea unei comisii parlamentare de anchetă pentru „10 august”

„Decizia de a nu redeschide dosarul „10 august” nu este finalitatea pe care o aşteptam nici eu şi nici cetăţenii acestei ţări care au fost în Piaţa Victoriei, au avut de suferit şi ştiu pe pielea lor ce s-a întâmplat acolo. Ca politicieni, vom respecta mereu deciziile justiţiei, chiar dacă uneori ele par nedrepte. Dar, tot ca politicieni, avem o datorie morală faţă de aflarea adevărului”, a scris Dacian Cioloş, marţi, pe pagina sa de Facebook.

El arată că Parlamentul „are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităţilor de decizie politică ce au determinat comportamentul forţelor de ordine”.

„Cetăţenii trebuie să ştie cine sunt responsabilii politici pentru ce s-a întâmplat pe 10 august, cei pe care organele de anchetă penală par să nu îi găsească. Parlamentul României are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităţilor de decizie politică ce au determinat comportamentul forţelor de ordine. Eu unul vreau să ştiu ce s-a întâmplat pe 10 august şi cred că o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilităţile penale”, subliniază Cioloş.

Marţi, Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă