Cumulul pensiei cu salariul, imagine sugestivă, 8 august 2017, FOTO: Facebook

Cumulul pensie-salariu în sectorul public este susținut de PSD. Unde va ataca interzicerea lui

Social-democrații vor ataca la Curtea Constituțională a României legea care interzice cumulul pensie -salariu în sectorul public, anunță prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu: „Există vicii majore de constituționalitate”.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 09.06.2021 - 21:11

„Am văzut o preocupare deosebită a Guvernului, a coaliției, legată de pensii - ba că o să creștem vârsta de pensionare, ba că vor fi înghețate, ba ceea ce sau angajat prin PNRR pe zona de reforme... Din ceea ce știm acum e că proiectul prin care vor interzice cumulul pensie - salariu în sectorul public este că are clar vicii de constituționalitate. Deci nu vom ezita o secundă să atacăm acest lucru la Curtea Constituționaă. Asta știm în acest moment - că există vicii majore de constituționalitate”, spune prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu.

Proiectul cumulului pensiei cu salariul la stat, care trebuie să intre miercuri în ședința de Guvern, apoi în Parlament, are avize negative de la Consiliul Legislativ și Consiliul Economic și Social.

Ludovic Orban spune că legea trebuie să fie solidă și să reziste unui posibil atac la CCR.

„Consiliul Legislativ nu este Curtea Constituțională. Sigur că vom vedea argumentele care au fost folosite de Consiliul Legislativ și vom vedea dacă există sau nu există astfel de temei de a considera neconstituțională o prevedere sau alta. Cert este că din punctul nostru de vedere, este necesar un astfel de proiect de lege pentru că nu este normală cumularea pensiei cu un salariu în sectorul public”, a spus Orban.

Comentarii