27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăCSM va analiza cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură

CSM va analiza cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură

Potrivit ordinii de zi pentru ziua de marți, 3 septembrie 2019, anunțată pe pagina de internet a CSM, Secţia pentru judecători a CSM va lua în discuţie “renunţarea la cererea de eliberare din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj”.

Dana Gîrbovan a precizat, miercuri, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis respingerea numirii ei în funcţia de ministru al Justiţiei, că îşi va retrage demisia din magistratură.

“Am luat act de decizia preşedintelui României, Klaus Iohannis, de a respinge propunerea privind numirea mea în funcţia de ministru al Justiţiei. Voi răspunde public, punctual, motivelor preşedintelui, inclusiv aceluia că propunerea ce mă vizează este ‘total împotriva valorilor democratice’, după ce acesta îşi va motiva în scris şi publica hotărârea. (…) Mi-am înaintat demisia către Secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a scris Gîrbovan miercuri pe Facebook.

Pe 26 august, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii luase act de demisia din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...
Ultima oră
Pe aceeași temă