20.2 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăPoliticăCriza politicăComisiile parlamentare audiază miniștrii lui Cioloș. Barna, propus vicepremier și ministru la...

Comisiile parlamentare audiază miniștrii lui Cioloș. Barna, propus vicepremier și ministru la Externe

Comisiile parlamentare audiază miniștrii lui Cioloș, pe parcursul zilei de marți, 19 octombrie 2021. Miniștrii propuși de premierul desemnat, Dacian Cioloș, vor primi câte un aviz din partea Comisiilor.

Echipa propusă de Cioloș are 18 miniștri. Cel mai important dintre ei ar urma să fie Dan Barna. El este propus să dețină simultan două funcții – ministru de Externe și vicepremier.

Avizele emise marți de Comisiile parlamentare au caracter consultativ. Votul final, decisiv, se dă mâine în plenul Parlamentului.

Comisiile parlamentare audiază miniștrii lui Cioloș

Marți dimineață, președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat că parlamentarii PNL nu vor vota formula de guvern propusă de Cioloș. Totuși, parlamentarii PNL vor fi prezenți în sala de plen, pentru a asigura cvorumul.

Cei mai mulți politicieni din PNL susțin că nu-l doresc premier pe Cioloș ci pe liderul PNL, Florin Cîțu. Separat, Csoma Botond, liderul deputaților UDMR, declara, ieri, că nici formațiunea lui nu va vota o formulă de guvern elaborată de USR: “Noi suntem pentru Coaliție dar nu vom accepta un guvern de la un partid care a votat moțiunea de cenzură” .

Nici partidul AUR nu va vota, se pare, formula de guvern propusă de Cioloș. Doar despre parlamentarii USR se știe cu certitudine că vor vota lista de miniștri a lui Cioloș.

USR are 80 de parlamentari, adică 80 de voturi în plen. Pentru ca noul guvern să fie aprobat, sunt necesare în plen 234 de voturi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă