18.9 C
București
marți, 27 septembrie 2022
AcasăPoliticăCristina Tarcea: "CSM a picat testul unităţii şi testul speranţei"

Cristina Tarcea: „CSM a picat testul unităţii şi testul speranţei”

Preşedinele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei (ICCJ), Cristina Tarcea, a vorbit în şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în care se prezintă raportul de bilanţ pe 2017 şi se alege noua conducere, despre nerealizările Consiliului, spunând că, deşi aştepta unitate de la acesta şi speranţă pentru rezolvarea unor probleme din sistemul de justiţie, că a picat ambele teste. Ea şi-a exprimat dorinţa ca viitoarea conducere să fie atentă la aceste două probleme.

„Aş vrea să vorbesc despre nerealizări. În calitate de membru de drept a CSM am o viziune şi din interior, dar şi din exterior. În 2017 vă spuneam că se aşteaptă de la dumneavoaastră unitate, unitate pe care vechiul consiliu nu a fost în stare să o aibă, dar şi speranţă pentru rezolvarea problemelor din sistem”, a declarat Cristina Tarcea în plen.

Preşedinta ICCJ a spus că CSM a picat, pe perioada mandatului, ambele teste.

„Este percepţia mea, poate fi greşită, dar actualul CSM a picat ambele teste: şi testul speranţei, şi testul unităţii. Doresc viitoarei conduceri să fie atentă la aceste două probleme. Rezervele speranţei nu s-au epuizat”, a subliniat Tarcea.

La rândul său, procurorul general Augustin Lazăr, consideră că preşedintele şi vicepreşedintele CSM au reuşit să menţintă un echilibru în cadrul Consiliului.

„Provocarea esenţială a fost cea legată de apărarea independeţei justiţiei. (…) Vechea conducere a CSM şi-a îndeplinit bine această misiune de a coordona, de a menţine echilibrul în Consiliu. Îi urez noii conduceri să menţină acelaşi echilibru”, a spus Lazăr.

 

Cele mai citite
00:00:50

Un videoclip arată marea în clocot deasupra conductelor sparte ale Nord Stream

Forțele armate ale Danemarcei și Garda de Coastă suedeză au lansat marți (27 septembrie) un videoclip care arată marea în clocot și bule care...
00:01:39

VIDEO: Cubanezii aprobă la referendum căsătoriile între gay

Cubanezii au aprobat cu o majoritate covârșitoare căsătoriile între gay și adopțiile, în cadrul unui referendum susținut de guvern, care a sporit, de asemenea,...
00:00:50

Un videoclip arată marea în clocot deasupra conductelor sparte ale Nord Stream

Forțele armate ale Danemarcei și Garda de Coastă suedeză au lansat marți (27 septembrie) un videoclip care arată marea în clocot și bule care...
Ultima oră
Pe aceeași temă