4.8 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
AcasăPoliticăCozonacul secuiesc, motiv de scandal la Baia Mare

Cozonacul secuiesc, motiv de scandal la Baia Mare

Cozonacul secuiesc a ajuns motiv de scandal la Baia Mare! Primarul Chercheș Cătălin a anunțat că-i va retrage viceprimarului Istvan Zsolt Pap atribuțiile, deoarece acesta a dat steagurile tricolore jos de la standurile unde se vindea kurtos-ul.

Dar, Szolt Pinter, președintele UDMR Baia Mare, a declarat că, nu i-au fost retrase atribuțiile viceprimarului, așa cum ar fi declarat Cătălin Cherecheș, notează digi24.ro.

Această precizare vine în contextul în care Cherecheș, primarul de la Baia Mare, a anunțat că retrage atribuțiile viceprimarului UDMR.

Mai devreme, Cherecheș a cerut ca la standurile de la Festivalul Castanelor, acolo unde se vinde celebrul ”kürtőskalács” şi nu era afişată denumirea produsului şi în limba română să fie afişate steaguri tricolore româneşti.

Dar steagurile românești ar fi fost îndepărtate, la îndemnul viceprimarului UDMR, ceea ce a declanşat reacţia edilului Cherecheş.

Preşedintele UDMR Baia Mare a mai afirmat, luni, că „astfel de gesturi nu sunt în interesul convieţuirii paşnice dintre comunitatea română şi cea maghiară din oraş, având ca efect crearea de tensiuni între cele două comunităţi”.

Cherecheș a postat un mesaj pe Facebook, duminică, unde subliniază că reprezintă și susține toate comunitățile din oraș.

„Sunt primarul tuturor din acest oraş, români sau maghiari, nemţi sau evrei, romi, catolici, ortodocşi, penticostali, iar înşiruirea ar putea continua. Am demonstrat nu doar verbal, ci şi faptic, în anii de când sunt primar, că susţin fiecare minoritate din oraşul nostru!”, a scris Cherecheş.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Situație dificilă în Ucraina: În spitale se ia în considerare suspendarea operaţiilor care nu sunt esenţiale

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a transmis marţi că le-a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea operațiilor care nu sunt esențiale, până când...

Rusia a adus sisteme antirachetă mobile în insulele Kurile, lângă Japonia

Ministerul Apărării din Rusia a afirmat că a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile, lanţ de insule poziţionate strategic între Japonia...

Ursula von der Leyen vrea ca țările din Balcanii de Vest să se distanțeze de Rusia și China

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut marţi ţărilor din Balcanii de Vest, la summitul de la Tirana, să se disocieze de...
Ultima oră
Pe aceeași temă