13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăCozonacul secuiesc, motiv de scandal la Baia Mare

Cozonacul secuiesc, motiv de scandal la Baia Mare

Cozonacul secuiesc a ajuns motiv de scandal la Baia Mare! Primarul Chercheș Cătălin a anunțat că-i va retrage viceprimarului Istvan Zsolt Pap atribuțiile, deoarece acesta a dat steagurile tricolore jos de la standurile unde se vindea kurtos-ul.

Dar, Szolt Pinter, președintele UDMR Baia Mare, a declarat că, nu i-au fost retrase atribuțiile viceprimarului, așa cum ar fi declarat Cătălin Cherecheș, notează digi24.ro.

Această precizare vine în contextul în care Cherecheș, primarul de la Baia Mare, a anunțat că retrage atribuțiile viceprimarului UDMR.

Mai devreme, Cherecheș a cerut ca la standurile de la Festivalul Castanelor, acolo unde se vinde celebrul ”kürtőskalács” şi nu era afişată denumirea produsului şi în limba română să fie afişate steaguri tricolore româneşti.

Dar steagurile românești ar fi fost îndepărtate, la îndemnul viceprimarului UDMR, ceea ce a declanşat reacţia edilului Cherecheş.

Preşedintele UDMR Baia Mare a mai afirmat, luni, că „astfel de gesturi nu sunt în interesul convieţuirii paşnice dintre comunitatea română şi cea maghiară din oraş, având ca efect crearea de tensiuni între cele două comunităţi”.

Cherecheș a postat un mesaj pe Facebook, duminică, unde subliniază că reprezintă și susține toate comunitățile din oraș.

„Sunt primarul tuturor din acest oraş, români sau maghiari, nemţi sau evrei, romi, catolici, ortodocşi, penticostali, iar înşiruirea ar putea continua. Am demonstrat nu doar verbal, ci şi faptic, în anii de când sunt primar, că susţin fiecare minoritate din oraşul nostru!”, a scris Cherecheş.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă