11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăComisia de Apărare a respins ideea audierii lui Liviu Dragnea în scandalul...

Comisia de Apărare a respins ideea audierii lui Liviu Dragnea în scandalul SPP

Deputaţii PSD-ALDE din cadrul Comisiei au votat împotriva audierii lui Dragnea, în timp ce deputaţii PNL şi USR au votat “pentru”.

Anterior, pe 13 februarie, și Comisia de apărare din Senat a respins propunerea ca Liviu Dragnea să fie audiat pe tema criticilor aduse la adresa conducerii SPP.

Pe de altă parte, marți, 20 februarie, ar urma să se decidă înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă privind Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP), în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Conform proiectului de înfiinţare a Comisiei SPP, aceasta va avea un președinte de la PSD, un vicepreşedinte PNL şi un secretar de la ALDE.

Ședința plenului reunit este programată de la ora 14.00.

“Se constituie Comisia parlamentară de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea activităţii Directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, domnul Pahonţu Lucian-Silvan şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrului legal de funcţionare”, este hotărârea care va fi spusă votului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă