8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăCodul Administrativ, atacat la CCR de PNL

Codul Administrativ, atacat la CCR de PNL

PNL va ataca la Curtea Constituţională Codul Administrativ, pe care îl consideră neconstituţional, pentru că nu putea fi adoptat prin ordonanţă de urgenţă, dar şi pentru prevederea ce a permis adoptarea prin majoritate simplă a celor 20 de hotărâri privind înfiinţarea companiilor municipale din Bucureşti, a anunţat, marţi, preşedintele PNL Sector 5, Cristian Băcanu.

„Vă anunţăm că PNL va ataca la Curtea Constituţională, şi acum avem şi mijlocul procedural să o facem, Codul Administrativ. Pentru că, pe de o parte, avem o problemă cu neconstituţionalitatea întregului Cod Administrativ, care nu putea fi adoptat prin OUG, aşa cum a fost adoptat, şi pe de altă parte avem o problemă legată de neconstituţionalitatea prevederii din Codul Administrativ ce a permis adoptarea acestor hotărâri“, a declarat Băcanu într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Potrivit preşedintelui PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, partidul se concentrează pe blocarea aplicării celor 20 de hotărâri ale CGMB privind companiile municipale.

„Ne concentrăm acţiunea pe blocarea acestor 20 de hotărâri adoptate în temeiul noului Cod Administrativ cu o majoritate simplă. În paralel, contestând Codul Administrativ, pentru faptul că permite adoptarea de decizii legate de angajarea patrimoniului cu majoritate simplă, când, în realitate, acest lucru trebuie să se întâmple cu votul larg al tuturor celor care reprezintă vocea cetăţenilor în consiliile locale“, a spus aceasta, conform sursei citate.

Totodată, Băcanu a adăugat că există un proces în derulare privind închiderea societăţilor nou-înfiinţate.

„Avem un proces în derulare, care are termen în septembrie, privind închiderea societăţilor doamnei Firea. Prin aceste hotărâri, pe care Consiliul General le-a adoptat, se încearcă blocarea acestui proces şi salvarea celor 20 de societăţi care funcţionează în mod nelegal. Primul pas este cel al depunerii plângerii prealabile, solicitând Consiliului General să revoce aceste hotărâri. După aceea, vom merge în instanţă şi vom cere anularea celor 20 de hotărâri şi, totodată, vom invoca o excepţie de neconstituţionalitate cu privire la Codul Administrativ“, a afirmat liderul PNL Sector 5.

Ceea ce a făcut doamna Firea este în mod vădit un abuz, un exces de putere, susține Băcanu.

„Ceea ce a făcut doamna Firea este în mod vădit un abuz, un exces de putere şi PNL va solicita instanţei să sancţioneze acest abuz de putere printr-o hotărâre judecătorească. În paralel, vom contesta în totalitate Codul Administrativ pentru procedura de adoptare a acestuia şi, în particular, cu privire la norma respectivă ce a permis adoptarea acestor hotărâri de Consiliu General. În măsura în care CCR va împărtăşi argumentele noastre cu privire la neconstituţionalitatea Codului Administrativ, acesta poate fi declarat neconstituţional în ansamblul său“, a mai declarat Cristian Băcanu.

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă