17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăPoliticăCiolacu nu e sigur că vrea să candideze la Președinția României. Se...

Ciolacu nu e sigur că vrea să candideze la Președinția României. Se va decide după alegerile din iunie

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, încă nu e decis să candideze la funcția de președinte al României dar va lua o decizie după ce va vedea rezultatul alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie 2024.

Ciolacu s-a referit la alegerile din anul 2024 într-o emisiune la postul de televiziune Antena 3 CNN, în seara de 8 aprilie 2024.

„Eu cred că e corect să vedem votul românilor pe data de 9 iunie, pe urmă politicienii pot să ia deciziile foarte rapid şi să se încadreze în toate termenele. Eu nu sunt convins că sunt cel mai bun candidat sau că voi fi candidatul pentru funcţia de preşedinte. Nu e nici prima oară, nici ultima oară când o spun”, a susținut Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, liderul PSD l-a criticat pe actualul șef al statului, Klaus Iohannis, pe motiv că ar fi încercat să învrăjbească PSD cu alte partide politice. Ciolacu a sugerat că Iohannis a încercat să ajute PNL deși a avut mai puține voturi decât PSD. Ciolacu s-a arătat mâhnit și de eticheta „ciuma roșie”, care a fost atribuită PSD.

„Nu mi-a plăcut preşedintele Klaus Iohannis, mult prea mult a învrăjbit şi a căutat să potenţeze un partid care n-a câştigat alegerile. S-a dovedit că tot ceea ce a făcut nu a făcut cum trebuie. Îmi doresc un preşedinte cu adevărat. Va fi la propunerea unui partid, va fi la propunerea mai multor partide, vreau un preşedinte al României detaşat, vreau un preşedinte şi al celor care l-au votat şi al celor care nu l-au votat. Trebuie să intrăm în altă eră”, a susținut Marcel Ciolacu.

După cum se știe, PNL și PSD au format liste de candidați comuni pentru alegerile europarlamentare și, în unele județe, pentru alegerile locale din 9 iunie. Încă nu s-a decis dacă alianța PNL – PSD va funcționa și după alegerile din 9 iunie 2024.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Circulația feroviară în centrul Germaniei a fost întreruptă din cauza unei defecțiuni tehnice

Serviciile feroviare din centrul Germaniei au fost întrerupte sâmbătă din cauza unei defecţiuni tehnice, a anunţat Deutsche Bahn. Trenurile au rămas în staţii până...

Un nou cutremur în județul Gorj. Ce intensitate a avut

Un cutremur cu intensitate de 3,8 a avut loc sâmbătă dimineață în județul Gorj. „În ziua de 07 Septembrie 2024, la ora 09:06:22 (ora...

Rețea internațională de clonare de carduri, destructurată de autoritățile judiciare române și americane

Anchetatorii româno-americani au colaborat împreună pentru destructurarea unei grupări care clona datele de pe carduri Reţeaua, înfiinţată în California, era formată din români şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă