21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăPoliticăCiolacu îl ironizează pe Geoană și spune că PSD nu va susține...

Ciolacu îl ironizează pe Geoană și spune că PSD nu va susține niciodată un independent la Președinția României

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, declară că niciodată PSD nu va susține, pentru Președinția României, un candidat independent – deci care să nu fie membru PSD.

În același timp, Ciolacu respinge ideea că i-ar fi cerut lui Mircea Geoană, care acum este independent, să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale din anul 2024.

Însuși Mircea Geoană susținuse, într-o declarație la un post de televiziune, că mai mulți lideri PSD, în frunte cu Ciolacu, au venit la el și i-au propus să fie candidatul PSD pentru funcția de președinte al României. Ciolacu a comentat ironic această afirmație a lui Geoană, spunând că, după ce i-a făcut lui Geoană propunerea să fie președinte al României, s-a dus la Diana Șoșoacă și i-a propus să fie prim-ministru.

Mircea Geoană, fost ambasador al României și fost președinte PSD, este acum secretar general adjunct al NATO dar se presupune că va pleca din această funcție în anul 2024. Geoană ar dori să candideze în 2024 la funcția de președinte al României însă nu dorește, se pare, să intre într-un partid. Când a argumentat șansele sale, ca independent, de a fi ales președinte al României, Mircea Geoană a susținut că, în turul doi al alegerilor prezidențiale, nimeni nu va mai vota un candidat din PSD.

Ciolacu a mai declarat că el nu-i cere lui Nicolae Ciucă o susținere din partea PNL pentru un candidat PSD și că, pe de altă parte, că nici Ciucă nu-i va cere ca PSD să susțină un candidat PNL. După declarația lui Ciolacu și conform declarațiilor anterioare ale altor lideri PSD, se pare că PSD îl va susține la Președinția României pe Marcel Ciolacu.

În ultimele zile apăruse zvonuri că PNL și PSD negociază pentru a avea candidați comuni la alegerile din anul 2024. În privința funcției de președinte al României, apăruse varianta ca PSD și PNL să pună la punct o alternanță, așa cum făcuseră pentru postul de prim-ministru.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu și ceilalți lideri PSD au lansat-o pe Firea spre Primăria Capitalei. Administrația nu trebuie să aibă culoare politică, susține premierul Ciolacu

Senatoarea Gabriela Firea, șefa filialei PSD București, s-a înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, avându-i alături la acest eveniment...

România are cea mai mare evaziune, dar nu sunt cele mai mici taxe, așa cum susține premierul

România are cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, potrivit datelor Eurostat, însă la capitolul cele mai mici taxe, suntem de departe statul...

Oțelul, victorie la limită împotriva lui FC Hermannstadt

Oţelul Galaţi s-a impus în fața celor de la FC Hermannstadt cu scorul de 1-0, pe teren propriu, în etapa a șaptea a play-out-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă